Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Φράουλες για τον καρκίνο του οισοφάγου. Η χρησιμότητά τους για την πίεση, την καρδιά, τα μάτια, την αρθρίτιδα

Eπιμέλεια: Aλέξανδρος Γιατζίδης, M.D., medlabnews.gr

Πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Οχάιο, δείχνει ότι οι φράουλες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του οισοφάγου.

Ο καρκίνος του οισοφάγου είναι ο τρίτος πιο συνηθισμένος τύπος καρκίνου που επηρεάζει το γαστρεντερικό σύστημα. Στατιστικά στοιχεία από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου της Αμερικής δείχνουν ότι ο καρκίνος του οισοφάγου προκάλεσε περισσότερους από 14.000 θανάτους το 2010 και κατά το ίδιο έτος, διαγνώστηκαν σχεδόν 17.000 νέα κρούσματα.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη με προκαρκινικές αλλοιώσεις έτρωγαν 60 γραμμάρια λυοφιλοποιημένες φράουλες ημερησίως για έξι μήνες. Ο λόγος για τη χρήση λυοφιλοποιημένης φράουλας σε σχέση με τις φρέσκες φράουλες, είπε ο δρ Τσεν, επικεφαλής της μελέτης (ήταν επειδή με την λυοφιλοποίηση παρέχεται μια μέγιστη ποσότητα από συστατικά όπως φλαβονοειδή απαραίτητα για την πρόληψη του καρκίνου.


περισσοτερα

http://grizosgatos.blogspot.com/2011/04/blog-post_11.html
.....................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: