Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Σύγχρονα κολαστήρια τα κρατητήρια στην Θεσσαλονίκη - Στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο οι κρατούμενοι

http://www.newsit.gr/files/Image/12-04-11/resized/kraththrio_469_355_469_355.jpg
- 67 ψυχές επι μέρες στα βρόμικα και τριτοκοσμικά κρατητήρια
- Δεν πλένονται ποτέ οι κουβέρτες και το φαγητό είναι άθλιο
- Στο πλευρό των κρατουμένων που απέχουν από τις 31/03 από το συσσίτιο και οι αστυνομικοί....

Φωνές απόγνωσης από τις 31 Μαρτίου των κρατουμένων στα σύγχρονα κολαστήρια αστυνομικών υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης, για τις απάνθρωπα ασφυκτικές συνθήκες παρατεταμένου εγκλεισμού και οι αρμόδιες αρχές αδυνατούν να βρουν τη λύση του προβλήματος.

Οι δεσμώτες του εφιάλτη, στην επιστολή τους την οποία απευθύνουν στο γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Συνήγορο του Πολίτη δηλώνουν ότι:

"από σήμερα 31/3/2011 αρνηθήκαμε να παραλάβουμε το απογευματινό συσσίτιο 17 κρατούμενοι, αρχίζοντας σταδιακά αποχή από το συσσίτιο, αποφασισμένοι να την μετατρέψουμε και...σε καθολική απεργία πείνας. Από την αυριανή ημέρα 1/4/2011 οι παρακάτω υπογράφοντες αρνούμαστε να λάβουμε ολοκληρωτικά συσσίτιο, διεκδικώντας καλύτερες και δικαιότερες συνθήκες διαβίωσης".

Στη συνέχεια της επιστολής, οι κρατούμενοι προχωρούν σε συνοπτική απαρίθμηση 7 καίριων για την ασφάλεια και την υγιεινή προϋποθέσεων που καταπατούνται βάναυσα κι έξω από κάθε έννοια στοιχειωδώς ανθρώπινου εγκλεισμού.

περισσοτερα
http://www.eglimatikotita.gr/2011/04/blog-post_4565.html
..............................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: