Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Κιρσοί: γιατί προκαλούνται και πώς αντιμετωπίζονται;

image

Η καθιστική ζωή αλλά και η κληρονομικότητα είναι δύο παράγοντες που προκαλούν την εμφάνιση κιρσών και όχι μόνο σε ηλικιωμένους αλλά και σε νέους ανθρώπους. Δείτε, πώς θα τους αντιμετωπίσετε.

Οι κιρσοί αποτελούν διατεταμένες και ελικωμένες ή οφιοειδείς φλέβες που φαίνονται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος . Αυτές οι φλέβες εμφανίζονται συνήθως στα πόδια, αν και επίσης μπορεί να σχηματιστούν και σε άλλα μέρη του σώματος. Αποτελούν μία πολύ συχνή πάθηση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να προκαλέσουν ήπιο έως μέτριο πόνο, καύσος και αίσθημα βάρους των κάτω άκρων, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ μπορεί να συνοδεύονται και από επιπλοκές όπως θρόμβωση ή έλκη του δέρματος. Μια σειρά από άλλα είδη φλεβικών προβλημάτων που σχετίζονται με τους κιρσούς («φλεβίτιδα»), είναι οι τελαγγειεκτασίες, οι ευρυαγγείες, η κιρσοκήλη, οι φλεβεκτασίες, οι δικτυωτές φλέβες και οι αιμορροΐδες.


http://santosight.blogspot.com/2011/04/blog-post_6416.html
...................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: