Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

"Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα" με τους Ιταλούς

Πρωταθλητές αποδεικνύονται οι γείτονές μας Ιταλοί σε ένα γνώριμο και για μας... σπορ, την φοροδιαφυγή, σύμφωνα με επίσημα στοιχέια του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας.
Για κάθε εκατό ευρώ που καταβάλλει στα κρατικά ταμεία ο μέσος Ιταλός φορολογούμενος «κρύβει» άλλα δεκαεπτά.
Αν όμως, από τον υπολογισμό αυτό...αφαιρεθούν οι απολαβές που δεν μπορούν να κρατηθούν με κανένα τρόπο μυστικές (μόνιμη εργασία, σύνταξη, κρατικά ομόλογα) το «αδήλωτα» ποσά αγγίζουν τα 38 ευρώ και 41 λεπτά.

Τα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου περιλαμβάνουν κάθε είδους φοροδιαφυγή: από το μίσθωμα ακινήτου μέχρι την ελλιπή έκδοση αποδείξεων, τη μη καταβολή φόρου προστιθέμενης αξίας κ.ά.


Σύμφωνα με τους ειδικούς της οικονομικής αστυνομίας, σε πόλεις όπως η Ρώμη, το Μιλάνο και το Τορίνο η φοροδιαφυγή κυμαίνεται κάτα μέσο όρο γύρω στο 10%. Στο Νότο όμως
(Καζέρτα, Ρήγειο της Καλαβρίας, Μεσσίνα της Σικελίας) σπάνε τα κοντέρ με ποσοστό 66%.

Η Νάπολη και το Παλέρμο της Σικελίας βρίσκονται κάπου στη μέση με φοροδιαφυγή ύψους 38%, ενώ όπως καθίσταται σαφές, εκεί όπου το οργανωμένο έγκλημα είναι ισχυρότερο, η φοροδιαφυγή είναι μεγαλύτερη.


http://tsiliadoros.blogspot.com/2011/04/blog-post_5216.html
........................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: