Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Τζον Γκαλιάνο σε βίντεο στο διαδίκτυο: Λατρεύω τον Χίτλερ



Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun οι άνθρωποι στους οποίους απευθυνόταν ο Γκαλιάνο ήταν Γάλλοι και Ιταλοί και όχι Εβραίοι.

Ο βρετανός σχεδιαστής μόδας Τζον Γκαλιάνο, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον οίκο Dior εξαιτίας των κατηγοριών που εκκρεμούν εις βάρος του για αντισημιτικά σχόλια, δηλώνει ότι "λατρεύει τον Χίτλερ" σε ένα ερασιτεχνικό βίντεο που ανέβηκε στον ιστότοπο της βρετανικής εφημερίδας The Sun και το οποίο γυρίστηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα, σε ένα παρισινό καφέ.

"Λατρεύω τον Χίτλερ", δηλώνει ο Γκαλιάνο σε κάποιους ανθρώπους που κάθονται σε ένα τραπέζι δίπλα του. "Ανθρωποι σαν εσας θα έπρεπε να είναι νεκροί. Οι μητέρες σας, οι πατέρες σας θα έπρεπε να έχουν δηλητηριαστεί με αέριο".

"Εχετε κάποιο πρόβλημα;", τον ρωτά η γυναίκα από το διπλανό τραπέζι, το πρόσωπο της οποίας δεν φαίνεται στο βίντεο. "Με εσάς. Είστε άσχημη", απαντά ο Γκαλιάνο.

Ο άνδρας, που τράβηξε το βίντεο και η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή, δήλωσε στην Sun ότι "ο Γκαλιάνο καθόταν μόνος του και έπινε". "Ο Γκαλιάνο δεν σταμάτησε να παρεμβαίνει (στη συζήτησή μας) κάνοντας σχόλια για εμάς και για τα όσα λέγαμε", πρόσθεσε.

Το συμβάν σημειώθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2010, σύμφωνα με τον ιστότοπο Citizenside στο ίδιο παριζιάνικο καφέ όπου ο Γκαλιάνο επιτέθηκε φραστικά σε ένα ζευγάρι την προηγούμενη Πέμπτη.

Παράλληλα σήμερα ο σχεδιαστής μόδας συναντήθηκε σε ένα αστυνομικό τμήμα του Παρισιού με το συγκεκριμένο ζευγάρι, καθώς η αστυνομία ήθελε να ακούσει και τις δύο πλευρές, ενώ εμφανίστηκε ακόμη μία γυναίκα η οποία τον κατηγορεί ότι έκανε αντισημιτικά σχόλια, όπως αναφέρει σε άρθρο της η γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=66768&catid=10&la=1
......................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: