Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Αυστραλία:Η Ελλάδα ενέπνευσε ομογενή εφευρέτη

«Η Ελλάδα είναι χώρα για να ονειρεύεσαι και να εμπνέεσαι»πιστεύει ένας ομογενής μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και εφευρέτης. Δεν το λέει, αλλά αφήνει να εννοηθεί πως η χώρα δεν προσφέρεται όμως για «υλοποίηση των ονείρων», λόγω έλλειψης υποδομών, επιμονής και πειθαρχίας.

Ο ίδιος πάντως στην Ελλάδα είχε μια ‘ιδέα’ την οποία υλοποίησε στην Αυστραλία και σήμερα συνεργάζεται με..... κορυφαίες εταιρίες του κόσμου. Κυρίως τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης αλλά και τις μεγαλύτερες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο.


Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα πρώτα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα που θα διαθέτουν ιντερνετικό ραδιόφωνο, χάρη στον έλληνα Γιώργο Πάρθημο.

"Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων αυτών θα έχουν πρόσβαση σε 35.000 ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όποιο μέρος του πλανήτη και αν βρίσκονται" δηλώνει ο Γιώργος Πάρθημος, στον οποίο ανήκει η εφεύρεση Miroamer.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στα νέα κινητά τηλέφωνα "Μπλάκμπερι" (Blackberry), υπάρχει η εφαρμογή του Miroamer του κ. Πάρθημου και παρέχει στους κατόχους του κινητού αυτού, τη δυνατότητα να ακούν μουσική από το δίκτυο διαδικτυακών ραδιοφώνων της υδρογείου. Μάλιστα για τον την συγκεκριμένη εφαρμογή της Miroamer στα Iphone της Blackberry καταγράφονται 162.000 ζητήσεις ημερησίως.

Όλα ξεκίνησαν πριν έντεκα χρόνια στην …Ελλάδα!

«Το 1999 βρισκόμουν στην Ελλάδα για διακοπές, αλλά ήθελα διακαώς να μάθω το σκορ από τα ματς στην Αυστραλία», λέει ο κ. Πάρθημος. Σήμερα, μπορεί να ακούει ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Αυστραλία και αυστραλιανούς στην Αθήνα χάρη στο τεχνολογικό επίτευγμα της εταιρείας του.

Η εν λόγω λειτουργία είναι διαθέσιμη ήδη ως εφαρμογή σε κινητό αλλά και ως αυτόνομη συσκευή ραδιοφώνου , ενώ σε λίγους μήνες θα διατίθεται και σε μοντέλα αυτοκινήτων.

Είναι δε τόσο μεγάλη η επιτυχία της εφεύρεσης του κ. Πάρθημου που ήδη έχει συνάψει συμβόλαιο με εταιρία παραγωγής κινητών τηλεφώνων στην Ινδία. Η παραγωγή θα φτάνει τα 300.000 τηλέφωνα το μήνα!

Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας είναι η επέκταση της συνεργασίας της με αυτοκινητοβιομηχανίες και η εισαγωγή του διαδικτυακού ραδιοφώνου σε καράβια και κρουαζιερόπλοια. Γραφεία της αυστραλιανής εταιρείας λειτουργούν στις Ινδίες, το Χονγκ Κονγκ και την Ελβετία. Από το επιτυχημένο εγχείρημά του, ο κ. Πάρθημος εξάγει πολύτιμα συμπεράσματα σχετικά με την επιχειρηματικότητα.

Ο ίδιος, προτού γευτεί την επιτυχία, δούλεψε σκληρά. «Τα πρώτα χρόνια εργαζόμουν ως υπάλληλος σε άλλη εταιρεία, και το βράδυ δούλευα το project μου», θυμάται. «Από την παλιά μου δουλειά παραιτήθηκα το 2003, στην αρχή ήμουν μόνος, σήμερα έχω δημιουργήσει μια ομάδα 20 ατόμων. Εργαζόμαστε δεκαπέντε με δεκαέξι ώρες την ημέρα, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες για να μπορούμε να επικοινωνούμε με Ευρώπη και Αμερική»»λέει.

Σήμερα ούτε ο ίδιος δεν πιστεύει στην εντυπωσιακή ανάπτυξη της εταιρίας του καθώς η εφεύρεσή του τον ερχόμενο μήνα θα ενταχθεί και νέο και πετυχημένο πρόγραμμα κινητών ‘Android’.

Αυστραλία:Η Ελλάδα ενέπνευσε ομογενή εφευρέτη http://anwnimo.blogspot.com/2011/04/blog-post_6670.html#ixzz1KxBktPtE
...................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: