Αφράτη ζύμη για πίτσα, με συνταγή της φίλης μου Τηλεμάχης Μπ.
Αξίζει να την δοκιμάσετε!!!
Τα υλικά μας:
1 κουτί sprite (330ml)
1 ποτήρι χλιαρό νερό (330ml)
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (καλό είναι να έχετε παραπάνω αλεύρι)
1/2 με 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο.
Φτιάχνει
2 ταψιά φούρνου μεγάλα (πλάκες)
Στην πράξη:
Ρίχνουμε την sprite, το χλιαρό νερό και έπειτα τη μαγιά σε μια λεκάνη.
Ανακατεύουμε λίγο και μετά ρίχνουμε λίγο αλεύρι και το αλάτι.
Πλάθουμε ρίχνοντας εναλλάξ αλεύρι και λάδι μέχρι να πετύχουμε μια μαλακιά ζύμη.
Ίσως χρειαστεί να βάλουμε λίγο παραπάνω αλεύρι μέχρι να ξεκολλήσει τελείως η ζύμη από τα χέρια μας.
Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη για μισή ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, και είναι έτοιμη προς χρήση.
(Μέχρι δηλαδή να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά έχει φουσκώσει!)
Από πάνω γεμίστε την με ότι τραβάει η όρεξή σας!!
Θα είναι τέλεια!
Εγώ την έψησα για 30 περίπου λεπτά, στους 180 βαθμούς.
Ο χρόνος εξαρτάται από το φούρνο σας και από το πόσο λεπτή έχετε κάνει την ζύμη σας.
Καλή όρεξη!
Αμαλία
Αξίζει να την δοκιμάσετε!!!
Τα υλικά μας:
1 κουτί sprite (330ml)
1 ποτήρι χλιαρό νερό (330ml)
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (καλό είναι να έχετε παραπάνω αλεύρι)
1/2 με 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο.
Φτιάχνει
2 ταψιά φούρνου μεγάλα (πλάκες)
Στην πράξη:
Ρίχνουμε την sprite, το χλιαρό νερό και έπειτα τη μαγιά σε μια λεκάνη.
Ανακατεύουμε λίγο και μετά ρίχνουμε λίγο αλεύρι και το αλάτι.
Πλάθουμε ρίχνοντας εναλλάξ αλεύρι και λάδι μέχρι να πετύχουμε μια μαλακιά ζύμη.
Ίσως χρειαστεί να βάλουμε λίγο παραπάνω αλεύρι μέχρι να ξεκολλήσει τελείως η ζύμη από τα χέρια μας.
Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη για μισή ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, και είναι έτοιμη προς χρήση.
(Μέχρι δηλαδή να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά έχει φουσκώσει!)
Από πάνω γεμίστε την με ότι τραβάει η όρεξή σας!!
Θα είναι τέλεια!
Εγώ την έψησα για 30 περίπου λεπτά, στους 180 βαθμούς.
Ο χρόνος εξαρτάται από το φούρνο σας και από το πόσο λεπτή έχετε κάνει την ζύμη σας.
Καλή όρεξη!
Αμαλία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου