1/2 κιλό φράουλες
4 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα
2 κουταλιές ροδόσταμο
2 κουταλιές γρεναδίνη (προαιρετικά)
1/2 κιλό γιαούρτι
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
*10-20 λεπτά η προετοιμασία.
*3 ώρες τουλάχιστον η ψύξη.
*Πλένετε και σουρώνετε τις φράουλες και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη μαρμελάδα. Βάζετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες.
*Πολτοποιείτε τις φράουλες με το χυμό τους και τις περνάτε από ένα σουρωτήρι.
*Αναμειγνύετε τον πολτό με το ροδόσταμο και, αν θέλετε, με τη γρεναδίνη και στη συνέχεια με το γιαούρτι.
*Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και δοκιμάζετε - μπορεί να το θέλετε πιο γλυκό και να μη σας αρκούν οι 3 κουταλιές άχνη.
*Βάζετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό κουτί και το τοποθετείτε για 1 ώρα στην κατάψυξη - ή όση ώρα χρειαστεί για να αρχίσει να πήζει κοντά στα τοιχώματα του δοχείου.
*Το βγάζετε από την κατάψυξη και το χτυπάτε στο μίξερ. Μετά το ξαναβάζετε στην κατάψυξη, αυτή τη φορά για μισή ώρα. Μετά το βγάζετε και το ξαναχτυπάτε. Αυτό συνεχίζεται μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ενιαία κρεμώδη υφή. Μετά το τελικό χτύπημα, το αφήνετε στην κατάψυξη για 1 ώρα και είναι έτοιμο. Αν έχει καταψυχθεί πολύ, προτού το σερβίρετε αφήστε το για λίγη ώρα στην ψύξη.
Tips
Όταν το σερβίρετε, μπορείτε να το γαρνίρετε με ολόκληρες φράουλες και με φύλλα φρέσκιας μέντας ή δυόσμου.
http://olagiatingunaika.blogspot.com/2010/09/blog-post_2382.html
....................................................................................................................................................................
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου