Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Κύπελλο στην ΑΕΚ, κυπελλούχος τα επεισόδια…

http://www.skai.gr/files/temp/E99D463AB0110ED9D0C1717610C34AA9.jpgΕκτεταμένα επεισόδια διαδραματίστηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο μετά τη λήξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-0. Εκατονταδες οπαδοί της ΑΕΚ είχαν μπει στο γήπεδο περιμένοντας το..... τελευταίο σφύριγμα και μετά από δύο λεπτά καθυστέρησης (από τα 9 που είχαν υποδειχθεί) έκαναν "ντου" στον αγωνιστικό χώρο. Πολλοί από αυτούς ξέχασαν τη νίκη της ομάδας τους και κατευθυνθηκαν στην κερκίδα των οπαδών του Ατρόμητου. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη είχαν μαζευτεί εκεί περιμένοντας την απονομή και δέχθηκαν άνανδρη επίθεση. Απάντησαν κι αυτοί με χτυπήματα, ενώ οι χούλιγκαν της Ενωσης απομακρύνθηκαν με τη δυναμική επέμβαση της αστυνομίας. Ενα πρωτοφανές περιστατικό στα χρονικά που σίγουρα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί δεόντως από τους αρμόδιους φορείς.

Δυστυχώς η αποκλιμάκωση ήταν προσωρινή. Τα επεισόδια πήραν εκτεταμένο χαρακτήρα ανάμεσα σε οπαδούς και αστυνομία, με όλους όσοι βρίσκονταν στις κερκίδες (και φυσικά αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία) να αποδοκιμάζουν την αλητεία. Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα Οπαδοί οπλισμένοι με καδρόνια, διαφημιστικές πινακίδες και σιδερένιους λοστούς, εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν με ρίψη χημικών. Και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, οπαδοί έσπασαν και κάμερες της ΝΕΤ, που κάλυπτε τηλεοπτικά τον αγώνα, ενώ έσκισανκαι τα δίχτυα στις δύο εστίες.

Είναι βέβαιο ότι τα γεγονότα θα κάνουν το γύρο του κόσμου και ειδικά η εικόνα του Ολυμπιακού Σταδίου λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ, που θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο. Παράλληλα, θα αποτελέσουν ακόμα μία κηλίδα στον ήδη "βρώμικο βιογραφικό" που έχει δημιουργήσει η FIFA, η UEFA και η FIFpro για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΠΗΓΗ:http://www.skai.gr

http://pikri-sokolata.blogspot.com/2011/05/blog-post_01.html
..............................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: