Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Τα σκανδαλώδη βουλευτικά προνόμια


τα προνόμια των βουλευτώνΜιας και παίρνουν συνεχώς μέτρα για τους άλλους,
δεν θα έπρεπε να πάρουν και για τους εαυτούς τους;
Την ώρα που ο Ελληνικός Λαός πλήττεται από ολοένα και πιο σκληρά μέτρα και ενώ είναι σε αναμονή για την ανακοίνωση του καινούριου πακέτου που θα χτυπά για άλλη μια φορά μισθούς και συντάξεις οδηγώντας ακόμη περισσότερους συνανθρώπους μας στην απόγνωση οι Έλληνες Βουλευτές χαίρουν προνομίων και παροχών βασιλικότερων του Βασιλέως.

Μέχρι λοιπόν να αποφασίσουν τα νέα μετρά που "θα μας σώσουν", ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένα από τα σκανδαλώδη προνόμια των κοπριτών της βουλής

Το έχουμε ξαναπεί. Σαφώς πρέπει να μειωθεί ο τεράστιος αριθμός των Δημοσίων Υπαλλήλων, να καταπολεμηθεί δραστικά η φοροδιαφυγή κλπ. Όμως, υπάρχουν κάποιοι που, παρά την γενική κατακραυγή σε βάρος τους και την κρίση, εξακολουθούν να παρασιτούν σε βάρος του ελληνικού λαού.

Ποιοι είναι αυτοί; Μα φυσικά οι Βουλευτές-κοπρίτες, μέρος (!!!) των προνομίων τους δημοσιεύουμε, μέχρι να...αποφασίσουν τα νέα μέτρα για "τη σωτηρία της πατρίδας". Καμαρώστε τους:

1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ.

2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.

3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα...

4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.

5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά.

6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.

7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.

8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.

9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.

10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο.

11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.

12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.

13. Τηλεφωνική ατέλεια.

14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.

15. Δωρεάν διόδια.

16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ.

Πιθανόν μερικά από τα παραπάνω νούμερα να έχουν...μειωθεί (λέμε τώρα), όπως ο μισθός που από τα 6 χιλιάρικα "έπεσε" στα...πεντέμιση! Όμως, στην παραπάνω λίστα δεν συμπεριλαμβάνονται ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ που έχουν, όπως περισσότερους φρουρούς από έναν, πολύ μεγαλύτερα "έξοδα γραφείου" κλπ.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν: Μιας και παίρνουν συνεχώς μέτρα για τους άλλους, δεν θα έπρεπε να πάρουν και για τους εαυτούς τους;

Όχι, δεν εννοούμε τις ψευτο-μειώσεις για κοροιδία, ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, όπως αυτά που προτείνουμε εδώ.

Αν και πολύ φοβόμαστε πως αν πραγματοποιήσουν έστω τα μισά απ'όσα ζητάμε, η συντριπτική πλειοψηφία των Βο (υ) λευτών θα παραιτηθεί από αυτό το κερδοφόρο επάγγελμα, πάντα υπέρ...πατρίδας!

http://www.ramnousia.com/2011/09/boyleytika-pronomia.html#.Tnj10-zYT8E

Δεν υπάρχουν σχόλια: