Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Το οικονομικό αδιέξοδο «πνίγει» τον ΠΑΟΚ!

365_zagorakis_kontini
Η εποχή του συναισθήματος τελειώνει, αν δεν την αφήσαμε ήδη πίσω μας. Πλέον, μπαίνουμε με γοργούς ρυθμούς στον καιρό του ρεαλισμού. Ο Ζαγοράκης πρέπει να το κατάλαβε αυτό με την αποχή των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ από μία προπόνηση της ομάδας του.


Όσο και αν προσπαθεί, στο επικοινωνιακό πεδίο, ο Ζαγοράκης να δημιουργήσει την αίσθηση ότι εξεπλάγη όπως και ότι στεναχωρήθηκε για την κίνηση των παικτών, «για τους οποίους κάνει τα πάντα», η ουσία είναι ότι ο Πρόεδρος Ζαγοράκης, ξέχασε τον Ποδοσφαιριστή Ζαγοράκη.

Εκείνος, είχε την ευλογία να παίζει για γερά συμβόλαια και να καλοπληρώνεται.

Έχει ξεχάσει, όπως φαίνεται, τον καιρό που ξεκινούσε στην Καβάλα και για αυτό δεν καταλαβαίνει την αγωνία των νεαρών παικτών του ΠΑΟΚ που πλέον αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης επειδή τους χρωστούν πιο πολλά από όσα μπορούν να αντέξουν ως οφειλές.

Προφανώς, ο Ζαγοράκης γνωρίζει ότι οι παίκτες του έχουν δίκιο, αλλά ως πρόεδρος, δεν μπορεί να πει τα πράγματα με το όνομα τους. Οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες και κάνουν υπομονή από πέρσι επειδή βλέπουν ότι ο Θοδωρής παλεύει μόνος του.

Προτού ωστόσο συμφωνηθεί με τον Σαλπιγγίδη να έχει συμβόλαιο για 700.000 ευρώ καθαρά --εκτός των μπόνους--θα έπρεπε να είχε διασφαλισθεί ότι θα έπαιρναν κανονικά τα χρήματα τους οι νεαροί παίκτες του ΠΑΟΚ που δεν έχουν άλλους πόρους ζωής και βεβαίως περιμένουν από όσα έχουν συμφωνήσει να παίρνουν από την ομάδα τους.

Το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί για τον ΠΑΟΚ είναι προφανές. Και παρουσιάσθηκε επειδή δεν είναι δυνατό να καλυφθούν τα ανοίγματα αυτής της ΠΑΕ μόνο από τη συνεισφορά των φιλάθλων της ομάδας της, από το υστέρημα τους.

Πέρσι, η σεζόν έκλεισε για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με άνοιγμα κοντά στα 3.000.000 ευρώ.

Η πρόβλεψη για αυτή την αγωνιστική περίοδο απλώς--και δυστυχώς--επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ που σε ανύποπτο χρονικό σημείο είχε παρουσιάσει το balleto.gr .

Λείπουν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ για να κλείσει με συνέπεια τη σεζόν. Πρακτικά, βέβαια, αυτό σημαίνει ότι ο προϋπολογισμός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έπεσε έξω και πέρσι αλλά και φέτος και μοιραία τα χρέη της ΠΑΕ αυξάνονται και προβλέπεται ότι μέχρι το τέλος Μαίου θα έχουν φθάσει πια τα 27.000.000 ευρώ.

Οι επενδυτές έφυγαν ή δεν ήλθαν ποτέ, τα έσοδα από τις χορηγίες και τις διαφημίσεις περιορίσθηκαν αισθητά, η πώληση μετοχών της ΠΑΕ δε συγκίνησε τα γερά πορτοφόλια και ο Ζαγοράκης αισθάνεται προδομένος από τους ίδιους τους παίκτες του για τους οποίους προσπαθεί, είναι η αλήθεια, με πείσμα και αφοσίωση.

Με τον προϋπολογισμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στα 22.000.000 ευρώ για την εφετινή σεζόν, όλα αυτά είναι ωραία στη θεωρία. Η απόσταση από την πράξη είναι ξεκάθαρη.

Το χειρότερο για τον ΠΑΟΚ είναι ότι ακόμα δεν έχει φανεί το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Το γεγονός ωστόσο ότι αυτή είναι η δεύτερη αποχή ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ από προπόνηση της ομάδας τους, καθώς είχε προηγηθεί άλλη μία πέρσι, πριν από τον αγώνα Κυπέλλου στα Γιάννινα, όπου είχε γνωρίσει τη συντριβή η ομάδα της Θεσσαλονίκης, δεν είναι τυχαίο. Και όσο ο Ζαγοράκης, μαθαίνει ότι και ο Άρης χρωστά πολλά χρήματα στους παίκτες του, αλλά εκείνοι δεν κάνουν αποχή, τόσο περισσότερο...τρελαίνεται... Ίσως επειδή αισθάνεται ότι οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ τον αντιμετωπίζουν χωρίς την καθολική αφοσίωση που έχουν οι Αρειανοί για τη δική τους διοίκηση, η οποία πάντως δε θα ήταν δυνατό να σταθεί ούτε για μία ημέρα αν δεν προερχόταν ουσιαστικά από τον «Super 3» που οργανώνει και ελέγχει τα πάντα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

http://www.balleto.gr/periexomeno/afieromata/to_oikonomiko_adiexodo_apnigeia_ton_paok.html
..................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: