Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

Γιατί σήμερα τρώμε βακαλάο και όχι άλλο ψάρι;

H ιστορία του εθνικού μας φαγητού


Το εθνικό μας φαγητό για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου είναι ο μπακαλιάρος υγράλατος με σκορδαλιά. ....
Πώς, όμως, καθιερώθηκε αυτό το έθιμο και πως ενσωματώθηκε στις διατροφικές μας συνήθειες ο μπακαλιάρος ή αλλιώς βακαλάος; Η ιστορία του μπακαλιάρου ξεκινά με την εποχή των Βίκινγκς, όπου πρωτοεμφανίστηκε σαν εμπορικό προϊόν περί το 800 μ.Χ..


http://kokoraki.blogspot.com/2011/03/blog-post_7150.html

..........................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: