Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Αδυνάτισμα, αυτή η ατελειώτη μάχη με την ζυγαριά


10 Ιδέες για σνακ!

Επειδή στο προηγούμενο ποστ μίλησα για υγιεινά σνακ στη δουλειά, θα γράψω εδώ τις αγαπημένες μου ιδέες για υγιεινά σνακ και στο σπίτι και στη δουλειά. Επίσης, πριν προχωρήσω στα σνακ, θα ήθελα να σημειώσω ότι οι περισσότεροι διαιτολόγοι συμφωνούν ότι τα περισσότερα γεύματα οδηγούν και σε ταχύτερη απώλεια βάρους μιας και ενεργοποιείται περισσότερο ο μεταβολισμός.

  1. Xειροποίητο ποπκορν. (χωρίς βούτυρο και με λίγο αλατάκι) Σας προκαλεί έκπληξη; Κι όμως αν το φτιάξετε εσείς χωρίς βούτυρο έχει μόνο 35 περίπου θερμίδες ανά κούπα!
  2. 4-5 ελιές. Με περίπου 9 θερμίδες η μία αποτελούν ιδανικό αλμυρό σνακ! Επίσης έχουν πολλά ωφέλημα συστατικά.
  3. Ετοιμες σούπες σε φακελάκι. (τοματόσουπα/μανιταρόσουπα κτλ) Με μόλις 60-90 θερμίδες η μία, είναι ένα πολύ χορταστικό σνακ.
  4. 1-2 κριτσίνια ολικής αλέσεως. Με μόλις 25 θερμίδες περίπου το ένα, είναι τέλεια για να κόψουν την οποιαδήποτε λιγούρα. Αν είναι και ολικής αλέσεως περιέχουν και περισσότερες φυτικές ίνες που μπορούν να σας βοηθήσουν στη δίαιτα σας.
  5. Ένα μήλο. Δεν είναι τυχαία η λαϊκή παροιμία 'ένα μήλο την ημέρα...' Από τα πιο χορταστικά φρούτα, γεμάτο βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και με 60 περίπου θερμίδες σε μεσαίο μέγεθος είναι τέλεια επιλογή.
  6. 6-7 αμύγδαλα. (ωμά) έχουν μόνο 50 θερμίδες και ικανοποιούν απίστευτα το αίσθημα της πείνας! Μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι όταν κάποιος αντικαθιστά άλλα σνακ με αμύγδαλα ευνοοεί κατά πολύ το χάσιμο βάρους!
  7. Mαύρη σοκολάτα, (2-3 κοματάκια) Όχι μόνο είναι γεμάτα αντιδειδωτικά αλλά και μελέτη έδειξε ότι λίγη μαύρη σοκολάτα ως σνακ μειώνει την κατανάλωση θερμίδων στο επόμενο κύριο γεύμα κατά 8%-18%.
  8. Ζελέ φρούτων! Ψάξτε να βρείτε light που μπορεί να έχουν μέχρι και 9 θερμίδες μόνο! Αλλά και το απλό έχει πολύ λίγες θερμίδες. Τέλειο για επιδόρπιο ή για να ικανοποιήσετε την ανάγκη σας για κάτι γλυκό
  9. Ρυζογκοφρέτες. Το αγαπημένο μου. Ότι πρέπει για μασούλημα με πολύ λίγες θερμίδες. Μπορείτε να βρείτε και πολύ λεπτές με 17 θερμίδες.
  10. Μπάρα δημητριακών Διαλέξτε αυτές που έχουν πολλές φυτικές ίνες και τις λιγότερες θερμίδες και έχετε ένα πολύ καλό σνακ.

Συνήθως αυτά τα σνακ τρώω! Αν έχετε και άλλες ιδέες γράψτε τες στα comment. Ή αν τις... μαγειρέψετε στείλτε μου το λινκ μιας και βλέπω ότι παρακολουθούν αρκετοί μάγειρες το blog.


http://adynatizontas.blogspot.com/2010/10/10.html
......................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: