Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Κίνα: Θέλουν να χτίσουν τη μεγαλύτερη πόλη του Κόσμου

Τη μεγαλύτερη πόλη του κόσμου, με πληθυσμό που θα ξεπερνά τα 42 εκατ. και έκταση περίπου ίση με 3 φορές την Ελλάδα φιλοδοξεί να δημιουργήσει η Κίνα.
Σύμφωνα με το σχέδιο των αρχών, πρόκειται να συνενωθούν 9 πόλεις, που βρίσκονται γύρω από...το Δέλτα του ποταμού Περλ. Μέσα στα επόμενα 6 χρόνια θα διοχετευθούν περισσότερα από 190 δισ. δολάρια για να ολοκληρωθεί η ενοποίηση, που προβλέπει κοινά δίκτυα ύδρευσης, ενέργειας, μεταφορών, τηλεπικοινωνιών.

Στελέχη του κινεζικού Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης εκτιμούν ότι η δημιουργία της νέας πόλης θα δώσει σημαντική ώθηση στην παραγωγή και την εμπορική κίνηση.
Ηδη οι 9 μεγάλες βιομηχανικές πόλεις στο Δέλτα του ποταμού Περλ αποτελούν τον κινητήρα της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.
Και ενώ οι πληροφορίες για τις υποδομές και τα στατιστικά κατακλύζουν τα διεθνή μέσα, μυστικό παραμένει το όνομα της νέας υπερ-πόλης...


http://kramablog.blogspot.com

http://kokoraki.blogspot.com/2011/01/blog-post_5162.html
.....................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: