Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Και ο ήλιος κοιμάται τη νύχτα

Ακόμα κι αν οι ερωτήσεις του παιδιού σας πάρουν μορφή χιονοστιβάδας, εσείς διατηρείτε την ψυχραιμία σας και, κυρίως, μην μένετε με το στόμα ανοιχτό!


μητέρα και παιδί // μητέρα και παιδί(myworld.gr)

Όχι, δεν έχετε λάβει μέρος σε κάποιο παιχνίδι γνώσεων! Είναι το παιδί σας, που τόσο επιτυχημένα έχει πάρει το ρόλο του παρουσιαστή και σας βομβαρδίζει καθημερινά με χίλιες δυο ερωτήσεις (αλήθεια, πόσες μπορεί να γεννήσει ένα τόσο δα μυαλό;), που άλλες σας φέρνουν γέλια και άλλες σας... κολλούν στον τοίχο. Αναρωτιέστε γιατί; Μα γιατί οι μαμάδες κι οι μπαμπάδες τα ξέρουν όλα! Εσείς, βέβαια, μην μπλοκάρετε και μην αγχώνεστε να απαντήσετε ακόμα και σε εκείνες που δεν ξέρετε, για να κερδίσετε την αποδοχή του παιδιού σας (έχει και ο φωτεινός παντογνώστης δικαίωμα να δηλώσει άγνοια κάποια στιγμή)! Το μεγαλύτερο έπαθλο σε αυτό το παιχνίδι είναι οι γνώσεις που του μεταδίδετε. Και μεταξύ των πολύτιμων αυτών γνώσεων, είναι αναμφισβήτητα και η ειλικρίνεια.

...........................................................

....................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: