Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ προβλέπει ο νέος ΚΟΚ

Οδηγείτε ακόμη και αν έχετε πιει μερικά ποτηράκια παραπάνω; Τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε αφού εκτός από τη ζωή σας κινδυνεύει και η τσέπη σας καθώς τα νέα πρόστιμα προβλέπονται πολύ τσουχτερά. Το ίδιο ισχύει αν περάσετε κόκκινο σηματοδότη ακόμη και αν ισχυρίζεστε ότι ήταν... βαθύ πορτοκαλί.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, το πρόστιμο για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης θα ξεκινά από τα 2.000 ευρώ ενώ για παραβίαση κόκκινου σηματοδότη ο παραβάτης θα πληρώνει 1.050 ευρώ.
Αύξηση επίσης θα συμβεί και στο πρόστιμο για παραβίαση STOP το οποίο από 700 θα φτάσει στα 900, το διπλοπαρκάρισμα από 40 ευρώ στα 60 ευρώ και στην παρεμπόδιση της κυκλοφορίας του τραμ από 150 ευρώ στα 225 ευρώ.
Επιπλέον, στο στόχαστρο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μπαίνουν και όσοι κάνουν κόντρες με αυτοκίνητα και μηχανές με τους "τρεχάτους" οδηγούς να πληρώνουν πρόστιμο της τάξεως των 1.050 ευρώ.
Ακόμη, 325 ευρώ θα πληρώνουν όσοι σταθμεύουν σε ράμπες και 120 ευρώ σε πεζοδρόμια.
Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας θα αντικαταστήσει τον αντίστοιχο του 2007 με το υπουργείο να έχει σχεδιάσει το θεσμικό πλαίσιο για την αλλαγή του και θα παρουσιαστεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

www.cosmo.gr
http://amanpoiare.blogspot.com/2011/03/blog-post_7327.html
...................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: