Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Διάλεξη Diébédo Francis Kéré

......................................................................................................................................

Δευτέρα, 28.03.2011, ώρα 17.00

Κινηματογράφος Ολύμπιον

..........................................................................

Στο πλαίσιο της ECOWEEK 2011

...................................

Diébédo Francis Kéré

Στο πλαίσιο της ECOWEEK 2011 o διάσημος αρχιτέκτονας που γεννήθηκε στη Burkina Faso και ζει πλέον στο Βερολίνο θα δώσει διάλεξη στη Θεσσαλονίκη.

Σήμα κατατεθέν του πολλαπλά βραβευμένου Kéré που υλοποιεί το όραμα του πρόσφατα αποβιώσαντος Christoph Schlingensief να ανοικοδομήσει μια λυρική σκηνή στη Burkina Faso είναι η οικολογική δόμηση. Στην πατρίδα του έχει αναλάβει διάφορα καινοτόμα αναπτυξιακά προγράμματα που υλοποιούνται σεβόμενα τους ντόπιους ενθαρρύνοντας τους να αυτοβοηθηθούν.

Ήδη κατά το διάστημα των σπουδών του στη Γερμανία ο Diébédo Francis Kéré είχε ιδρύσει με φίλους το 1999 το κοινωφελές σωματείο με επωνυμία «Σχολικοί πλίνθοι για το Γκάντο Α.Σ.». Το δημοτικό σχολείο της γενέτειράς του, του Γκάντο, το πρώτο έργο που υλοποίησε το σωματείο χτίστηκε με παραδοσιακά υλικά και χρησιμοποιώντας το τοπικό εργατικό δυναμικό. Για το έργο αυτό που κόστισε μόλις 30.000 €, ο Diébédo Francis Kéré τιμήθηκε με το Βραβείο "Aga Khan Award for Architecture".

Η έκθεσή του Small Scale Big Change: New Architectures of Social Engagement παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης τον περασμένο Οκτώβριο.

Σε αγγλική γλώσσα με μετάφραση.

Είσοδος ελεύθερη.

www.kere-architecture.com

www.ecoweek.gr

.......................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: