Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Πολιτιστικός Σύλλογος Αναγέννησης Σερρών - Politistikos Anagennisis



  • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αναγέννησης ιδρύθηκε το 1982 με πολύ κόπο κ μεράκι απο μια ομάδα ανθρώπων του ομώνυμου χωριού της Αναγέννησης Σερρών. Δραστηριοποιείται κ έχει σαν έδρα του την Αναγέννηση Σερρών, ένα κατά κύριο λόγο προσφυγικό κ ποντιακό χωριό 700 περίπου μόνιμων... κατοίκων το οποίο απέχει 24 χμ απο την πόλη τωνΣερρών.

  • Στα 29 χρόνια ζωής του, ο Σύλλογος έχει επιδείξει πληθώρα δραστηριοτήτων που εστιάζονται μεταξύ άλλων στην αναβίωση εθίμων όπως τα Μωμοέρια την πρώτη μέρα του χρόνου, την εκμάθηση κ παρουσίαση παραδοσιακών χορών, ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες συσχετιζόμενες με πνεύμα της εποχής και εν γένει σε κάθε μπρφής εκδήλωση που αποβλέπει στην ψυχαγωγία των κατοίκων του χωριού αλλά κ της ευρύτερης περιοχής.

  • Έχει συμμετάσχει κ διακριθεί με το χορευτικό του τμήμα σε σπουδαίες κ σημαντικές εκδηλώσεις σε πολλά μέρη της Ελλάδας με αποκορύφωμα την κεντρική κδήλωση των ποντιακών σωματείων στις 15 Αυγούστου με τον εορτασμό της Παναγίας Σουμελά/ Επίσης έχει φιλοξενήσει αρκετά χορευτικά κ θεατρικά τμήματα της Ελλάδος κ του εξωτερικού σε συνδιασμό με τους τοπικούς άρχοντες σε διάφορες χρονικές στιγμές.

  • Ήταν απο τους ΠΡΩΤΟΥΣ Συλλόγους Πανελλαδικά που διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία τον Μάϊο του 1994 τις εκδηλώσεις μνήμης για την Ποντιακή Γενοκτονία κ συννεχίζει μέχρι κ σήμερα την επιτυχή διοργάνωση της μεγάλης αυτής ημέρας για τον Ποντιακό Ελληνισμό.( Η 19 Μαϊου έχει οριστεί ως ημέρα μνήμης του ποντιακού Ελληνισμόυ για την θύμηση της γενοκτονίας την οποία υπέστησαν απο τους Τούρκους).

  • ..................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: