Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο!


Είτε μείνεις σπίτι είτε πας εκδρομή μακρινή η κοντινή, τα νέα είναι καλά αφού ο καιρός θα είναι καλός! Διάβασε αναλυτικά την πρόβλεψη που έκανε στο Newsit ο μετεωρολόγος και Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ
Η μέρα θα είναι πολύ καλύτερη και τελείως διαφορετική καθώς οι άνεμοι εξασθενούν και ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα .Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο εως 7 μποφόρ που μάλιστα θα γίνουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί που αργότερα θα εξασθενήσουν και μετά σιγά - σιγά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ απο τις νοτιοανατολικές διευθύνσεις.
Το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και όχι μόνο, ίσως και σε ορισμένες νησιωτικές περιοχές.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Ο καιρός παραμένει καλός. Κάποια συννεφιά στα Δυτικά ίσως φέρει κάποιες βροχές τη νύχτα. Το πρωί ίσως και λόγω της υγρασίας ίσως έχουμε κάποιες ομίχλες αλλά μόλις βγει ο ήλιος θα διαλυθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά το πολύ μέχρι 7 μποφόρ. Μια μικρή πτώση της θερκοκρασίας στη Δυτική Ελλάδα δε θα χαλάσει τη γενική εικόνα του καιρού που θα είναι ανοιξιάτικη.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Θα έχουμε κάποιες βροχές στη Δυτική Ελλάδα, όχι πολύ σημαντικές, κάποιες ψιχάλες θα πέσουν και στη Βόρεια Ελλάδα, στη Μακεδονία και στη Θράκη καθώς επίσης και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η υπόλοιπη χώρα θα έχει κάποια διαστήματα με ήλιο,αλλά η συννεφιά θα είναι κάπως περισσότερη σε σχέση με το Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 6 έως 7 το πολύ μποφόρ, άρα δε θα έχουμε προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Η θερμοκρασία δε φαίνεται να αλλάζει σημαντικά κυρίως στις Ανατολιές περιοχές που δε φαίνεται να έχουμε συννεφιά το θερμόμετρο θα αγγίξει και θα περάσει λίγο τους 20 βαθμούς.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Ο καιρος θα είναι καλός και θα έχουμε λίγες ανοιξιάτικες μπόρες. Οι νοτιάδες θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Σήμερα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος μέχρι το απόγευμα αρκετά, μετά θα βγει δειλά - δειλά και ο ήλιος. Οι βοριάδες φτάνουν τα 7 κατά τόπους μποφόρ και θα έχουμε λίγη ψύχρα όμως το θερμόμετρο θα προλάβει να φτάσει τους 16 βαθμούς.
Αύριο αλλάζει ο καιρός και με το που θα βγει ο ήλιος θα κάνει περισσότερη ζέστη καθώς δε θα έχουμε βοριάδες που μας δημιουργούν την αίσθηση ότι κάνει κρύο. Το θερμόμετρο το μεσημέρι θα πλησιάσει τους 20 βαθμούς.
Η γενική εικόνα είναι ότι όλο το Σαββατοκύριακο θα έχουμε αίθριο καιρό.

http://www.tlife.gr/Article/news-kairos/0-9-14804.html
.........................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: