Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Υλικά για την ζεστή πατατοσαλάτα

1 κιλό πατάτες μικρές
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε ροδέλες
2-3 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
5 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
5 κ.σ ψιλοκομμένο άνηθο
2 κ.σ ψιλοκομμένο δυόσμο
αλάτι , πιπέρι
ελαιόλαδο
σουσάμι



Ετοιμασία

Πλένουμε πάρα πολύ καλά με σφουγγάρι τις πατάτες μας και τις βράζουμε σε μπόλικο νερό , μέχρι να μαλακώσουν , προσέχουμε να μην μας παραβράσουν.

Στραγγίζουμε και κόβουμε τις πατάτες μας στα 2 χωρίς να ξεφλουδίσουμε. Σε τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι για μερικά λεπτά και μετά προσθέτουμε τις πατάτες μας. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα , κουνώντας τακτικά το τηγάνι ,για να μην μας κολλήσουν οι πατάτες.
Προσθέτουμε το σκόρδο σοτάρουμε λίγα λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το ξύδι. Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε το τηγάνι στην εστία μέχρι να στεγνώσουν σχεδόν οι πατάτες μας , δεν ξεχνάμε να κουνάμε συνεχώς το τηγάνι ώστε να ανακατεύεται το φαγητό μας. Εάν χρησιμοποιήσουμε κάποια κουτάλα μάλλον θα σπάσουν οι πατάτες μας και δεν θα έχουμε όμορφο αποτέλεσμα. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά μας (δυόσμο , άνηθο , μαϊντανό) και το σουσάμι μας.

http://glykesistories.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B1
......................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: