Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Αθερίδης-Καρύδη: Oριστικό τέλος στη σχέση τους




Πέρασαν περίπου εννιά χρόνια ο ένας στο πλάι του άλλου. Έδωσαν ο ένας στον άλλον όλο τους το είναι. Μοιράστηκαν τα όνειρα τους. Τις ανησυχίες τους. Έχτισαν όνειρα και προσδοκίες. Κι έρχεται κάποια στιγμή που όλα αυτά μοιάζουν να έγιναν χωρίς λόγο. Η ορμή χάθηκε. Ο αέρας κόπασε. Πλέον όλα μοιάζουν δεδομένα. Τα συναισθήματα, όποια κι αν είναι αυτά, έφυγαν από ένα παράθυρο που ξεχάστηκε ανοιχτό. Ο παραλιακός δρόμος της Αίγινας αυτό το Πάσχα ήταν γεμάτος κόσμο. Όπως κάθε χρόνο. Τα ταβερνάκια έσφυζαν από ζωή. Μαγκωμένος λίγο ο κόσμος με τόσα που ακούει. Αλλά οι ψυχές να πάλλονται ζητώντας ζωή και ελπίδα. Όλοι ήταν εκεί. Εκτός από δυο ανθρώπους που επί τόσα χρόνια αποτελούσαν μέρος αυτής της γιορτής. Μέρος της παρέας όλων αυτών των ανθρώπων. Ο Θοδωρής Αθερίδης και η Σμαράγδα Καρύδη δεν ήταν εκεί. Δεν ήταν πουθενά. Ο καθένας ήταν κάπου αλλού. Δεν έχει σημασία που. Σημασία έχει ότι δεν ήταν μαζί. Οι άνθρωποι που έδειχναν ότι μπορούσαν να κάνουν τον χρόνο φίλο και σύμμαχο, δείχνουν τώρα ηττημένοι από την ίδια τους τη μοίρα. Από τη σκληρή μοίρα. Ο Θοδωρής και η Σμαράγδα δεν είναι πλέον μαζί. Ότι έγινε ανήκει πλέον στην ιστορία. Το γιατί και το πώς δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η αρχή του τέλους δεν ήρθε με κάποια συγκεκριμένη αφορμή άλλα επιβλήθηκε νομοτελειακά ως κορεσμός από πέρσι το καλοκαίρι. Τότε που ο Θοδωρής Αθερίδης αποφάσισε να μην συνεργαστεί θεατρικά με την Σμαράγδα Καρύδη όπως το έκανε τόσα χρόνια τώρα, άλλα να επιλέξει έναν θίασο χωρίς αυτή μέσα. Τότε πολλοί μίλησαν για σύννεφα που προμήνυαν καταιγίδα. Η καταιγίδα δεν ήρθε ποτέ. Τα σύννεφα όμως έφεραν μια βροχή που σάπισε τη φιλία τους, σαν να ήταν ρούχο στο μπαλκόνι που ξεχάστηκε.

Ένα χρόνο πριν δήλωναν σε συνέντευξη τους ότι ο ένας δεν βαριέται ποτέ τον άλλον. Ίσως πραγματικά να ήθελαν να το πιστέψουν. Όμως τελικά η πίστη ηττήθηκε από την ίδια τη ζωή, από την συνήθεια που σαν μαύρος κισσός έπνιξε τον τοίχο. Οι άνθρωποι πάντα χάνουν από τη μοίρα. Αλλά στο τέλος μένει κάτι μοναδικό. Κι είναι αυτή η αιώνια πάλη για να νικήσεις τη μοίρα. Το πάλεψαν ο Θοδωρής και η Σμαράγδα. Κι αυτό είναι το σπουδαιότερο από όλα. Το αποτέλεσμα μπορεί να μετράει, άλλα πολύ περισσότερο μετράει ότι και οι δυο τους αντιστάθηκαν. Τώρα; Σιωπή; Ίσως κι όχι! Ίσως η ζωή και οι άνθρωποι πάρουν την ρεβάνς!

Πηγή: Περιοδικό "Χάι"

http://freegossip.gr

/News.php?ID=59040
.......................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: