Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο Παύλος Κοντογιαννίδης στην Αναγέννηση [21-04-11]

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ-

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

“ΟΙ ΧΑΡΑΜΗΔΕΣ”

Με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν και με την υπόσχεση ότι θα επισκεφτεί μέσα στο Μάιο εκ νέου το δημοτικό διαμέρισμα Αναγέννησης, αποχώρησε αργά το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης από την Αναγέννηση ο γνωστός ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης.

Ο Παύλος Κοντογιαννίδης επισκέφτηκε το εν λόγω δημοτικό διαμέρισμα, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των μελών της Θεατρικής Ομάδας “Οι Χαραμήδες” του Πολιτιστικού Συλλόγου Αναγέννησης, προκειμένου να παραστεί στην πρόβα των ηθοποιών της θεατρικής παράστασης “Ο ξεριζωμός των Ποντίων του Αράμ-Βαρτάν”, η οποία θα ανέβει στις 28 Μαίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, οι οποίες θα τελεστούν για 17η συνεχή χρονιά στην Αναγέννηση. Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη εξ ολοκλήρου στην πραγματική ιστορία των προγόνων των σημερινών Ποντίων της Αναγέννησης, οι οποίοι ύστερα από 40 χρόνια δημιουργικής πορείας και διαβίωσης στην περιοχή του Καρς και, συγκεκριμένα, στο χωριό Αράμ-Βαρτάν, αναγκάστηκαν το 1918 να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, λόγω της παράδοσης της περιοχής στους Τούρκους.

Ο κος Κοντογιαννίδης έφτασε στο Κλειστό Γυμναστήριο Αναγέννησης, λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα, όπου τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου καθώς και όλοι οι συντελεστές της θεατρικής παράστασης του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. Ο γνωστός ηθοποιός ενημερώθηκε τόσο για τη δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου, όσο και για την παράσταση που ετοιμάζει η Θεατρική Ομάδα της Αναγέννησης, ενώ συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους ηθοποιούς παρέχοντάς τους πολύτιμες συμβουλές, αλλά και ηθική υποστήριξη. “Είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια απ' όλες της τις πλευρές, που θα έπρεπε να έχει τη στήριξη όλων μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Κοντογιαννίδης, αναφερόμενος στη θεατρική “απόπειρα” των Αναγεννησιωτών, τονίζοντας το πόσο σπουδαίο και σημαντικό είναι το να συμμετέχουν εθελοντικά τόσοι πολλοί ηθοποιοί και συντελεστές σε μία θεατρική παράσταση. “Δεν υπάρχει συνταγή της επιτυχίας, η επιτυχία βρίσκεται στη μεταξύ σας συνεύρεση και επικοινωνία”, τόνισε, επίσης, ο γνωστός ηθοποιός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των ηθοποιών, τους οποίους και κάλεσε να βιώσουν το ρόλο τους και να τον παίξουν μέσα από την ψυχή τους.

Παρουσία του κου Κοντογιαννίδη, πραγματοποιήθηκε και μια πρόβα των ηθοποιών, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο ηθοποιός τους παρείχε τις πολύτιμες συμβουλές του. Υπομονετικός και πρόθυμος να βοηθήσει, ο Παύλος Κοντογιαννίδης παρέμεινε στην Αναγέννηση για τέσσερις ώρες περίπου και αποχώρησε αργά το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, δεσμευόμενος ότι θα παρευρεθεί μέσα στο Μάιο σε μια ακόμη πρόβα των ηθοποιών.“Διαισθάνομαι ότι αυτό το έργο θα γίνει επιτυχία”, δήλωσε αποχωρώντας από την Αναγέννηση ο γνωστός ηθοποιός, ανανεώνοντας το ραντεβού του με τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας “Οι Χαραμήδες” για τον επόμενο μήνα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΠΑΥΛΟ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗ

Κύριε Κόντογιαννίδη…δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουν την βαθιά μας ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο σας. Η χαρά μας είναι απερίγραπτη γνωρίζοντας την θετική απάντηση σας στο κάλεσμα μας, η οποία ενισχύεται από το γεγονός πως μας προσεγγίσατε με θέρμη, αίσθηση αλληλεγγύης και θα τολμούσαμε να πούμε αγάπης… μιας και οι προθέσεις και οι πράξεις σας μας έδειξαν έναν άνθρωπο μετρημένο, επαγγελματία, αλληλέγγυο ως προς τους συνανθρώπους του…

Γνωρίζετε πως η πείρα δεν αποτελεί εφόδιο μας στο νέο αυτό μας εγχείρημα της Θεατρικής μας Ομάδας αλλά κ το ανέβασμα του θεατρικού εν όψει των επικείμενων εκδηλώσεων μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων κ δεχτήκατε χωρίς δισταγμό να συνδράμετε στην προσπάθεια αυτή. Γνωρίζουμε πως συνηγόρησε και η τύχη με το μέρος μας καθώς η επίσκεψη σας στην Σέρρες συνέπεσε με το διάστημα στο οποίο συντελούνται οι πρόβες, αλλά επίσης δεν παραβλέπουμε το γεγονός πως η περίσσια επιθυμία σας να μας βοηθήσετε συντέλεσε στην ευτυχή έκβαση να σας έχουμε κοντά μας. ¨Τύχη Βουνό¨ λοιπόν για εμάς, για να ξεφύγουμε από τον ξύλινο λόγο των επίσημων ευχαριστήριων σημειωμάτων !

Η χαρά μας είναι μεγάλη αλλά και η εκτίμηση στο πρόσωπο σας…

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς…

Με τιμή

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αναγέννησης Σερρών”


...............................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: