Κυριακή, 24 Απριλίου 2011

Λύτρα 3 εκ ευρώ πλήρωσε ο Kaspersky για να ελευθερώσουν οι απαγωγείς τον γιό του

http://www.spiegel.de/images/image-206641-panoV9free-eonv.jpg

Ο 20 χρονος γιος του Jewgenij Kaspersky, ιδρυτή της γνωστής εταιρίας Kaspersky Lab, απήχθη πριν 3 μέρες στη βιομηχανική περιοχή της Μόσχας όπου εργαζόταν σε εταιρία ης μητέρας του, όπως μετέδωσε το ρώσικο πορτάλ lifenews.ru. Ο Kaspersky, που γύρισε εσπευσμένα από το Λονδίνο, δεν ενημέρωσε την Αστυνομία αλλά κανόνισε τα λύτρα με τη βοήθεια των γνωριμιών του στο FSB (ρώσικες μυστικές υπηρεσίες), γνωριμίες που έρχονται από τη δεκαετία του 90 όταν και δούλευε στο Υπουργείο Άμυνας.


Τελικά ο νεαρός απελευθερώθηκε χθες αφού ο μπαμπάς κατέβαλε τα λύτρα των 3 εκ ευρώ.

Ο Jewgenij Kaspersky, συνιδρυτής της Kaspersky Lab, έγινε πλούσιος με το γνωστό πρόγραμμα antivirus. Σύμφωνα με το ρωσικό "Forbes" η περιουσία του αγγίζει τα 800 εκ $ ή 546 εκ. ευρώ και κατατάσσεται στην 125η θέση των πλουσιότερων ΡώσωνΑυτή είναι η δεύτερη εντυπωσιακή απαγωγή στη Ρωσία τον τελευταίο καιρό μιας και από τον Μάρτιο αγνοείται η κόρη ενός από τους κορυφαίους μάνατζερ της Lukoil.


http://taxalia.blogspot.com/2011/04/3-kaspersky.html
................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: