Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΤΑΝΟΜΕΝΟΝ ΣΟΥΡΒΑ


ΥΛΙΚΑ: 1 φλιτζάνι κορκότο σταρένιο (1 ½ φλιτζάνι αν θέλουμε τη σούπα πηχτή), 2 φλιτζάνια πασκιτάν, 3 κουταλιές βούτυρο αγελαδινό, 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ψιλοκομμένος δυόσμος, αλάτι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κορκότο με το ανάλογο αλάτι. Εάν το πασκιτάν που θα χρησιμοποιήσουμε είναι καλά αλατισμένο δεν προσθέτουμε αλάτι. Αφού βράσει το κορκότο καλά και ελαφρώς χυλώσει, παίρνουμε με την κουτάλα 2-3 κουταλιές από το μείγμα και τις βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά το μείγμα. Στη συνέχεια, διαλύουμε το πασκιτάν μέσα στο πιάτο όπου είναι το κορκοτόζουμο και φροντίζουμε να γίνει μια λεία αλοιφή χωρίς σβόλους. Όταν κρυώσει λίγο η σούπα, ρίχνουμε το μείγμα του πασκιτάν με τα κορκότα σιγά σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς τη σούπα, για να μην κόψει το πασκιτάν. Κατόπιν σε ένα τηγανάκι καίμε το βούτυρο και ροδίζουμε το κρεμμύδι μαζί με λίγο δυόσμο. Αμέσως μετά περιχύνουμε το καρύκευμα (το χαρατσ') στο περιεχόμενο της κατσαρόλας, ανακατεύουμε καλά, και η σούπα είναι έτοιμη.


http://www.karypidis.8k.com/index_6.html

....................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: