Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ηλίας Ηλιάδης στο τζούντο

Επτά χρόνια μετά το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βουκουρεστίου, ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, ανέβηκε και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στον τελικό, απέναντι στο Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Ρώσο Κιρίλ Ντενισόβ, ο Ηλιάδης (Νο 5 στον κόσμο) επικράτησε με ένα Waza-ari και ένα Yuko, έναντι κανενός
του αντιπάλου του, φτάνοντας σε μια άνετη νίκη.

Ο Ηλιάδης είχε 5/5 στην Κωνσταντινούπολη, αφού νίκησε κατά σειρά τον Γάλλο Ιβ Ματιέ Νταφρεβίλ, τον Ρώσο Καμίλ Μαγκομέντοβ, τον Εσθονό Γκριγκόρι Μινάσκιν, τον Πολωνό Ρόμπερτ Κράβτσικ και τον Ρώσο Κιρίλ Ντενισόβ.

Με αυτό το χρυσό μετάλλιο, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, που διεξάγονται το 2012.


Συγχαρητήρια του Γ. Παπανδρέου στον Ηλία Ηλιάδη

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον Ηλιάδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο τζουντο.
Τον Ηλία Ηλιάδη για την επιτυχία του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τζούντο της Κωνσταντινούπολης, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του, θέλησε να συγχαρεί δημόσια ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Μία ημέρα, μετά την κατάκτηση του δεύτερου χρυσού μεταλλίου και τρίτου συνολικά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από τον Έλληνα τζουντόκα, ο πρωθυπουργός, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η νέα μεγάλη επιτυχία του Ηλία Ηλιάδη γέμισε όλους μας με χαρά και ικανοποίηση. Οι συνεχείς διακρίσεις του όμως σε αγώνες παγκοσμίου ενδιαφέροντος επιβεβαιώνουν ότι, οι επιτυχίες απαιτούν στόχους, πίστη, επιμονή και σκληρή δουλειά.

Στον Ηλία Ηλιάδη εκφράζω τα συγχαρητήριά μου και τις ευχές μου για νέες μεγάλες διακρίσεις στο μέλλον».

http://laikoyra.blogspot.com/2011/04/blog-post_3137.html
...................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: