Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Άνδρες και γυναίκες γουστάρουν εξίσου το..."One Night Stand"...!!!

Σε μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη, που περιγράφει μια σειρά ερευνών του Πανεπιστημίου του Michigan, η ψυχολόγος Terri Conley υποστηρίζει ότι ...

Άνδρες και γυναίκες γουστάρουν εξίσου το..."One Night Stand"...!!!

Σε μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη, που περιγράφει μια σειρά ερευνών του Πανεπιστημίου του Michigan, η ψυχολόγος Terri Conley υποστηρίζει ότι ...
«όταν οι γυναίκες βρεθούν μπροστά σε μια πρόταση δελεαστική όσον αφορά την ασφάλεια και τη σεξουαλική ικανοποίηση είναι εξίσου πιθανό με τους άνδρες να πουν ναι στο περιστασιακό σεξ».

Η έρευνά της δείχνει ότι οι γυναίκες, όπως και οι άνδρες, έχουν ως κίνητρο την ευχαρίστηση που επιδιώκουν όταν προχωράνε σε μια περιστασιακή σεξουαλική σχέση. Η διαφορά είναι απλά ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να ικανοποιηθούν από μια βραχυπρόθεσμη σχέση και το ξέρουν.

Η Conley περιγράφει μια σειρά πειραμάτων, που διαπίστωσαν ότι αν μια φοιτήτρια πλησίαζε έναν άνδρα συνάδελφό της και τον ρωτούσε αν ήθελε να κάνει σεξ μαζί της, το 69 - 75 % των ανδρών θα έλεγε ναι. Όταν τα δύο φύλα αντιστράφηκαν, ούτε μία γυναίκα δεν έδειξε ενδιαφέρον.

Αυτή η τεράστια διαφορά σε μεγάλο βαθμό εξηγείται από την άποψη της Θεωρίας της Σεξουαλικής Στρατηγικής, μιας εξελικτικής προσέγγισης που εστιάζει στην επιθυμία, συνειδητή ή ασυνείδητη, να περάσουν τα γονίδια ενός ατόμου στην επόμενη γενιά.

Αν αυτό είναι η ώθηση που μας οδηγεί στο σεξ, οι γυναίκες πρέπει να είναι επιλεκτικές σχετικά με τους σεξουαλικούς συντρόφους τους. Έτσι ψάχνουν για άνδρες, οι οποίοι είναι πιθανό να μείνουν κοντά τους και να τις παρέχουν υποστήριξη κατά τη διάρκεια του χρόνου ανατροφής των παιδιών τους. Οι άνδρες, από την άλλη πλευρά, έχουν ένα εξελικτικό κίνητρο να διαδώσουν τους σπόρους τους όσο το δυνατόν ευρύτερα.

http://10me3.blogspot.com

http://kramablog.blogspot.com

http://tyxaiodenomizo.blogspot.com/2011/04/one-night-stand_27.html#more
........................................................................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: