Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου


Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν ΄Αντερσεν.

Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966. 'Ενα από τα κυριότερα μορφωτικά μέσα που βοηθούν τον άνθρωπο να σβήσει την πνευματική δίψα του είναι και το βιβλίο.

Η καλή επιλογή των βιβλίων θα μας δώσει τη δυνατότητα, χωρίς άσκοπο χάσιμο χρόνο να μορφωθούμε ηθικά και πνευματικά, να γνωρίσουμε τις κατακτήσεις που πέτυχε ο άνθρωπος, να εμπνευστούμε από τη ζωή και τη συμπεριφορά των μεγάλων μορφών των γραμμάτων, της ιστορίας, των επιστημών. Παιδικό βιβλίο είναι το βιβλίο που ....... διαβάζεται ευχάριστα από παιδιά. Τα παιδικά βιβλία χωρίζονται σε κατηγορίες, ανάλογα με τις ηλικίες στις οποίες απευθύνονται και ανάλογα με το περιεχόμενό τους. Τα ενδιαφέροντα και οι ιδιαίτερες κλίσεις, παίζουν το δικό τους ρόλο. Υπάρχουν παιδικά βιβλία για μικρά παιδιά ή για μεγαλύτερα. Το κατάλληλο παιδικό βιβλίο για κάθε παιδί, μπορεί να γίνει ευχάριστο ανάλογα με το χαρακτήρα του, ώστε να είναι ελκυστικό και να το ωθήσει στην ανάγνωση και στη βιβλιοφιλία.


περισσοτερα
http://gatzoli.blogspot.com/2011/04/blog-post_896.html#comments
...................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: