Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Σε λίγες μέρες βάφουμε το σπίτι μας

Ευκαιρία; Μεγάλη!
Σε τι; Στο ξεκαθάρισμα και στο καθάρισμα!
Κούραση; Πολλή!
Γιατί; Πολλά, πολλά
Τι; Πράγματα, ρούχα, αντικείμενα!
Γιατί; Σπατάλη πολλή!
Και τι θα κάνουμε από δω και στο εξής; Μα φυσικά μια καλή αρχή για καλή επιλογή! Ξεκάθαρη, απέριττη και τολμηρή!

Όντως, μεγάλη ευκαιρία τώρα που θα έρθουν τα πάνω-κάτω, τα πάνω-κάτω και όλα μες τη μέση. Ευτυχώς, το αποφασίσαμε όλοι μες το σπίτι. Τέλος τα περιττά, οικονομία, γενναιοδωρία, ομορφιά, ξεκούραση αισθήσεων, απόσβεση.

Μεθαύριο λοιπόν έρχονται οι μπογιατζήδες. Θα βάψουν όλο το σπίτι μέσα κι έξω. Εμείς το σκεφτόμαστε λίγο προς πολύ, αλλά το χαιρόμαστε κιόλας. Γιατί; Ξεκινήσαμε δουλειά μέχρι να έρθουν οι ειδικοί. Όλοι εμείς αρχίσαμε ο καθένας στον δικό του χώρο τις εκκαθαρίσεις τις εσωτερικές και εξωτερικές. Εννοώ βιβλία, ρούχα, παιχνίδια… κι άλλα, κι άλλα πολλά, μα πάρα πολλά. Ευτυχώς το πήραμε πολύ ζεστά όλοι. Λέτε; Να νιώθουμε έτσι γιατί έχουμε πνιγεί πια, να έχουμε βάρος λέτε, να θέλουμε να αναπνεύσουμε αέρα, αέρα επιτέλους!

Πήραμε λοιπόν ο καθένας από τρεις σακούλες, μια για δόσιμο, μια για ανακύκλωση και μια για την αποθήκη. Γι’ αυτά που δεν μπορούμε να αποχωριστούμε ακόμα. Είναι ένα τέχνασμα που κάνουμε χρόνια τώρα. Τα βάζουμε στην αποθήκη κι αν δεν τα θελήσουμε για 6-7 μήνες (που σημαίνει ότι δεν τα χρειαζόμαστε) τα δίνουμε κατευθείαν χωρίς ενδιάμεση στάση! Κι έτσι, αρχίσαμε τις εκκαθαρίσεις, ταξινομήσεις και τα ξεκαθαρίσματα όλοι μαζί.

Ο καθένας τα δικά του φυσικά. Ο άντρας μου το γραφείο του, τα χαρτιά (αποδείξεις…) και τα ρούχα του προς το παρόν, τα παιδιά τα δωμάτιά τους και εγώ την κρεβατοκάμαρα και την κουζίνα. Στο τέλος βγάλαμε όλες τις σακούλες έξω στον διάδρομο έτοιμες για φυγή και ξέχασα να σας πω ότι κρατήσαμε και σημειώσεις για πιθανόν ελλείψεις, αγορές, επισκευές…

Αυτά προς το παρόν. Όταν έρθουν οι τεχνίτες θα τους ζητήσουμε να οργανώσουν τα βαψίματα έτσι ώστε να ξεκινήσουν πρώτα απ’ το γραφείο, την κουζίνα, την κρεβατοκάμαρα και τα παιδικά δωμάτια για να μην γίνει όλο το σπίτι άνω-κάτω. Καθώς εκείνοι βάφουν, εμείς θα ξεκαθαρίζουμε τους υπόλοιπους χώρους, ώστε όταν τελειώσουν αυτούς και συνεχίσουν θα γίνει το αντίθετο. Θα πάμε στους βαμμένους εμείς και θα ξεκινήσουμε την τελευταία τακτοποίηση. Και βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους όλο και κάτι άλλο θα βρούμε, δεν μπορεί. Είμαι σίγουρη! Επίσης, είναι σίγουρο πως όλοι θα νιώσουμε πόσα πολλά πράγματα έχουμε μαζέψει και προπαντός ρούχα. Τα φοράμε όλα; Δεν νομίζω!

Άκουσα πρόσφατα ότι είμαστε η πρώτη χώρα που έχουμε τόσα πολλά ρούχα στις ντουλάπες μας, στα συρτάρια μας, στο σπίτι μας, στις αποθήκες μας. Επίσης ακούω πολλούς φίλους και γνωστούς να παραπονιούνται για το πόσο χρόνο έχασαν και πόσο κουράστηκαν όταν έβαψαν, μετακόμισαν ή και καθαρίζοντας το σπίτι τους με τα τόσα πολλά πράγματα που έχουν μαζέψει. Επίσης τα χρήματα που έχουμε ξοδέψει για όλα αυτά και ξοδεύουμε ακόμα! Παιδιά μαζευτείτε διότι έρχεται κύμα μινιμαλισμού και θα μας βρει απροετοίμαστους! Αδιάβαστους! Ας ξεκινήσουμε από σήμερα, από αύριο, ας ξεκινήσουμε όμως και δεν θα χάσουμε. Είναι διαπιστωμένο, τσεκαρισμένο και δοκιμασμένο! Εμείς πάντως κάναμε την αρχή και θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι και στους άλλους χώρους του σπιτιού, μέσα κι έξω. Ήδη αρχίσαμε να νιώθουμε ξαλαφρωμένοι, χαρούμενοι, ανάλαφροι!

Και στα δικά σας και γρήγορα
Αρχίστε από αύριο κιόλας! Σας καληνυχτίζω γιατί είμαστε όλοι αρκετά κουρασμένοι αλλά ευτυχισμένοι!

Με αγάπη!

Γράφει η
Μαίρη Ασλάνογλου

http://www.elzoni.gr/html/ent/434/ent.8434.asp
.....................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: