Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Ένοχος ο Ψωμιάδης, εγκαταλείπει την πολιτική. Θρήνος


Μεγάλη απώλεια για τον πολιτικό κόσμο της Θεσσαλονίκης είναι το γεγονός οτι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τίθεται σε διαθεσιμότητα μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του. Τον θρήνο του εξέφρασε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Το Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, σε ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή για υπέρβαση καθήκοντος. Κατά τον ισχύοντα νόμο ο κ. Ψωμιάδης πρέπει να τεθεί σε διαθεσιμότητα έως ότου αποφανθεί αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος. Επικεφαλής θα τεθεί κάποιος αιρετός από την παράταξή του.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή τριών χρόνων, έπειτα από καταγγελίες υψηλόβαθμου στελέχους της νομαρχίας για παράνομη μείωση προστίμων σε πρατηριούχο που νόθευε καύσιμα. Ως νομάρχης, τότε, ο Ψωμιάδης είχε μειώσει τα πρόστιμα από τις 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ, ενώ ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου νόθευε τα καύσιμα κατ’ εξακολούθηση και μέσα στο πρατήριό του λειτουργούσε παράνομο εργαστήριο αποχρωματισμού και νοθείας πετρελαίου θέρμανσης.



περισσοτερα

http://www.fimes.gr/2011/04/panagiotis-psomiadis-enoxos-egkataleipei/
.....................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: