Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Απολυτήριο χωρίς πανελλαδικές

Με συμμετοχή μόνο στις ενδοσχολικές εξετάσεις θα μπορούν όσοι μαθητές της Γ' Λυκείου θέλουν να αποκτούν απολυτήριο. Βάσει νέας ρύθμισης του υπουργείου Παιδείας θα είναι ισότιμο, με όσους δίνουν πανελλαδικές

Σε επαναφορά της "πέμπτης" δέσμης προχωρά το υπουργείο Παιδείας, καθώς, με σχετική ρύθμιση όσοι μαθητές της Γ' Λυκείου επιθυμούν, θα μπορούν να εξασφαλίσουν απολυτήριο, χωρίς να πάρουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η ρύθμιση αυτή θα αφορά τους μαθητές από το τρέχον σχολικό έτος

Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις όλων των μαθημάτων, σε ενδοσχολικό επίπεδο και το απολυτήριο θα είναι ισότιμο με εκείνο των μαθητών, που θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Την περίοδο των “δεσμών” τη δυνατότητα αυτή την είχαν όσοι επέλεγαν την “πέμπτη δέσμη”.

Στη συνέχεια όμως με την κατάργηση της “πέμπτης δέσμης”, η δυνατότητα αυτή έπαψε να ισχύει, αφού το εξεταστικό σύστημα άλλαξε και δημιουργήθηκαν τα σχολεία επιστημονικών κατευθύνσεων.

Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε πρόβλεψη για απόκτηση απολυτηρίου με άλλο τρόπο εκτός από τη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις.

http://news247.gr/ellada/paideia/rythmish_gia_toys_teleiofoitoys_lykeioy.825353.html
,....................................................................................................................................................................


Δεν υπάρχουν σχόλια: