Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Πάσχα στα Δωδεκάνησα

"Όλοι έχουμε αρχίσει να καταστρώνουμε τα σχέδια μας και να οργανώνουμε τις παρέες μας για να περάσουμε ιδανικές Πασχαλινές διακοπές. Καθώς είναι Άνοιξη έχω να σας προτείνω τα Δωδεκάνησα".

Πάσχα στα Δωδεκάνησα

Αυτή την εποχή όπου κι αν πάτε στην Ελλάδα, παντού είναι όμορφα. Καθώς είναι Άνοιξη έχω να σας προτείνω τα Δωδεκάνησα γιατί είναι η εποχή που σε σπρώχνει κοντά τους. Μετά μου έρχεται στο μυαλό η κατανυκτική ατμόσφαιρα ενός Επιτάφιου σε στενά σοκάκια, ανάμεσα σε πετρόχτιστα σπίτια και η Ανάσταση στο προαύλιο μιας φρεσκοβαμμένης εκκλησίας χωρίς τη φασαρία της πόλης.

Συνδυάζοντας όλα αυτά κατ’ αρχήν προτείνω την Κάλυμνο, το νησί των σφουγγαράδων (και των επιστημόνων). Έχει παράδοση στα πασχαλινά γλέντια και αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στις …δυναμικές εκπλήξεις. Tη Mεγάλη Παρασκευή, στην πρωτεύουσα της Kαλύμνου οι πομπές των Επιταφίων των δέκα ενοριών συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία, όπου συναγωνίζονται στον ομορφότερο στολισμό. Tην Kυριακή του Πάσχα, στους δύο λόφους που υψώνονται πάνω από το λιμάνι, κηρύσσεται ένας… θορυβώδης πόλεμος. Mεγάλες παρέες νεαρών κυρίως Kαλύμνιων έρχονται εδώ «οπλισμένες» με... δυναμίτες! Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα δίνεται το σύνθημα και αρχίζουν οι εκρήξεις. O κρότος είναι εκκωφαντικός και καθώς αντηχεί στους γυμνούς βράχους, μεταφέρεται χιλιόμετρα μακριά. Ένα έθιμο για γερά νεύρα.

Υπέροχα μπορεί να περάσει κάποιος στη Λέρο, που διαθέτει ένα από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα στο Αιγαίο. Δεσπόζει πάνω από το Παντέλι. Για ν’ ανέβεις σε περιμένουν 499 σκαλιά, αλλά το θέαμα σε αποζημιώνει. Γι’ αυτούς που δεν αποχωρίζονται το αυτοκίνητο υπάρχει και δρόμος με άσφαλτο.


Διαβάστε Περισσότερα: http://www.asxetos.gr/Default.aspx?tabId=274&c=117&aid=1755#ixzz1KBptCNCH
...................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: