Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Όλα τα φώτα στραμμένα στο Λονδίνο


Υπ΄ατμόν βρίσκεται η Βρετανία τρεις ημέρες πριν από τον πριγκιπικό γάμο που τραβά πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας.
Πέντε χιλιάδες αστυνομικοί θα.... βρίσκονται επί ποδός το πρωινό της Παρασκευής, 12.000 δημοσιογράφοι θα λάβουν θέση για να καλύψουν το γεγονός και περισσότεροι από 600.000 τουρίστες θα καταφθάσουν στο Λονδίνο για να δώσουν το παρόν μαζί με τουλάχιστον 4 εκατ. Λονδρέζους που...τρέχουν να προλάβουν για μία θέση.

Όσο για την τηλεοπτική μετάδοση, εκτιμάται ότι το γάμο των 36 εκατομμυρίων ευρώ θα παρακολουθήσουν 2 δισεκατομμύρια τηλεθεατές.

Μεταξύ αυτών και οι τηλεθεατές του ΣΚΑΪ που από το πρωί της Παρασκευής θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το γάμο σε απευθείας μετάδοση.

Σύμφωνα με το διευθυντή της Ένωσης Ξένου Τύπου, Κρίστοφερ Γουάιλαντ, «όλα ξεκινούν από τη Νταϊάνα... Μιλώντας με τους ξένους ανταποκριτές, κάποιος αντιλαμβάνεται ότι παντρεύεται ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο γιος της Νταϊάνα, της πριγκίπισσας της Ουαλίας. Και κάποια μέρα θα γίνει βασιλιάς της Αγγλίας...».

Ο συνδυασμός του παρελθόντος, του τελετουργικού και της μεγαλοπρέπειας είναι ελκυστικός. Στον τηλεθεατή αρέσει ό,τι δεν μπορεί να έχει. Εξάλλου, η ιστορία του Γουίλιαμ και του Χάρι, ο χαμός της μητέρας τους συγκινούν ιδιαίτερα του τηλεθεατές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και στο χωριό απ΄όπου κατάγεται η νύφη, μια κοινή θνητή που κατάφερε να μπει στο παλάτι. Το κρεοπωλείο στο χωριό Μπάκλμπρι έβαλε τα γιορτινά του και όχι τυχαία, αφού ο ιδιοκτήτης είναι συγγενής της νύφης και ο μοναδικός προσκεκλημένος στο γάμο.

Την ίδια ώρα, τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν για το γάμο, από το αν η βασιλική άμαξα θα πάθει βλάβη στον δρόμο προς το Αββαείο, ή εάν η Κέιτ θα πατήσει το πόδι του Γουίλιαμ.

Τη μικρότερη απόδοση πάντως δίνει το στοίχημα για το αν το ζευγάρι θα χωρίσει μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Φαίνεται ότι οι Βρετανοί πιστεύουν ότι αυτός ο γάμος θα στεριώσει καλά.
ΠΗΓΗ:http://www.skai.gr

http://pikri-sokolata.blogspot.com/2011/04/blog-post_627.html
................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: