Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ο Emir Kusturica στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Emir Kusturica στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Φίλος του ελληνικού κοινού, ο Emir Kusturica επισκέφτηκε την Αθήνα μαζί με την ορχήστρα του για δύο μοναδικές παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όπου το rock συνάντησε τον βαλκανικό ήχο και μαζί δημιούργησαν ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Ο Emir Kusturica που ποτέ του δεν λησμόνησε τις μουσικές ρίζες του, από το 1986 συνεργάστηκε ως μπασίστας και ενορχηστρωτής με ένα ροκ συγκρότημα του Σεράγεβο. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί την ψυχή του μουσικού σχήματος "Emir Kusturica and The No Smoking Orchestra", στο οποίο μάλιστα συμμετέχει και ο ένας του γιος ως ντράμερ. Μαζί τους δημιούργησε μία πανκ-όπερα που παρουσιάστηκε στη Βαστίλη, έγραψε τη μουσική για πολλές ταινίες του, κυκλοφόρησαν ως τώρα επτά συνολικά άλμπουμ, ενώ οργανώνουν συνεχώς διεθνείς περιοδείες.
Τον εξαίρετο καλλιτέχνη τίμησαν επώνυμοι, λάτρεις της μαγευτικής του μουσικής, οι οποίοι και απόλαυσαν τα μοναδικά ακούσματα σε μια βραδιά σαν βγαλμένη από όνειρο.
http://www.gossip-tv.gr/story/94507/o-%EF%BB%BFemir-kusturica-sto-megaro-mousikes-athenon
.................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: