Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Αποχώρησε η ελληνική αποστολή παίδων από την προκλητική διοργάνωση των τούρκων "kids festival"...αλλά η Ελλην. Ομοσπ. Πετοσφαίρισης πιάστηκε αδιάβαστη

Η ελληνική αποστολή αποσύρθηκε από το Kids Festival σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου με πολυάριθμη αποστολή και σημαία. Καμία χώρα δεν έχει αναγνωρίσει το συγκεκριμένο κράτος.

Έλληνες αθλητές αποχώρησαν από το Kids Festival που διεξάγεται στην Άγκυρα στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Αγώνων Παιδιών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός πως το “ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου, που ήταν προσκεκλημένο, εμφανίστηκε με πολυάριθμη αποστολή και σημαία, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αναγνωρισθεί από καμία χώρα.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το συμβάν, ενώ αναμένεται και αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Ε.Ο.ΠΕ., σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αποφάσισε να αποσύρει από τη συνέχεια της διοργάνωσης την ομάδα επίλεκτων κοριτσιών που ταξίδεψε στην Άγκυρα για το Kids Festival.

Ο λόγος είναι ότι διαπιστώθηκε πως σε άλλα αθλήματα της ευρύτερης διοργάνωσης που εντάσσεται και το τουρνουά βόλεϊ, συμμετέχουν αθλητές από τα κατεχόμενα της Κύπρου.

Η επίλεκτη ελληνική ομάδα αγωνίστηκε νωρίς το πρωί κόντρα στην Ολλανδία και στη συνέχεια αποσύρθηκε από τους αγώνες μετά τις επαφές της ελληνικής ομοσπονδίας με την Πολιτεία», καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

πηγή News 247

από το Geopolitics & Daily News

ΣΧΟΛΙΟ

Μπράβο στα παιδιά μας...

Πάντως η Ελληνική Ομοσπονδία πιάστηκε αδιάβαστη....

Ας δούμε απόσπασμα από το ιστολόγιο Κολοτούμπες:

Η δήμαρχος Άγκυρας Melih Gökçek σε γραπτή της δήλωση ανέφερε:
«Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε μια τέτοια νοσηρή και θλιβερή συμπεριφορά που καθιστά τα παιδιά εργαλείο πολιτικής».

Η Gökçek είπε επίσης ότι : « η συμπεριφορά της Ελλάδος είναι πλήγμα κατά της παγκόσμιας ειρήνης και φιλίας».

Βέβαια όλα αυτά δεν θα συνέβαιναν αν η ελληνική αποστολή μάθαινε ποιες χώρες είχαν συμμετάσχει στις προηγούμενες διοργανώσεις και απλά ΔΕΝ δήλωνε συμμετοχή σε αυτό το προπαγανδιστικό πανηγυράκι των Τούρκων που γίνεται προς τιμή του Κεμάλ Ατατούρκ και της ομιλίας προς τους νέους της Τουρκίας που είχε εκφωνήσει τον Απρίλιο του 1920 .

Από την ιστοσελίδα http://en.wikipedia.org/wiki/Children's_Day_Festival
μαθαίνουμε ότι σε προηγούμενες διοργανώσεις είχαν συμμετάσχει ξανά η «Τουρκική Δημοκρατία της Β.Κύπρου» «Μακεδονία» αλλά και η «Τουρκική μειονότητα της Θράκης».


http://koukfamily.blogspot.com/2011/04/kids-festival.html
....................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: