Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Κ. Ι. Σιωμόπουλος RSS Όλα τα άρθρα του συντάκτη σε RSS «Καρφώστε» τους πελάτες σας για ξέπλυμα χρήματος

Εντολή υπουργείου Οικονομικών σε λογιστές, μεσίτες, δικηγόρους

«Καρφώστε» τους πελάτες σας για ξέπλυμα χρήματος

Αθήνα Να καταγγέλλουν τους πελάτες στην περίπτωση που διαπιστώνουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος και μάλιστα χωρίς να τους το γνωστοποιούν, ζητά το υπουργείο Οικονομικών από λογιστές, δικηγόρους, τράπεζες, μεσίτες, ενεχυροδανειστές και άλλους επαγγελματίες στο πλαίσιο εφαρμογή του νόμου για την καταπολέμηση νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας αλλά και πλαίσιο ελέγχου του πόθεν έσχες (δήλωση περιουσιακής κατάστασης).


Σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού Διευθυντή Φορολογικών Ελέγχων κ. Αντ. Νανόπουλου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, οι υπόχρεοι, θα πρέπει να ενημερώνουν χωρίς δεύτερη σκέψη και με δική τους πρωτοβουλία την Επιτροπή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, όταν γνωρίζουν ή έχουν σοβαρές ενδείξεις ή υποψίες ότι διαπράττεται ή επιχειρείται να διαπραχθεί, τέτοια πράξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=394798
......................................................................................................................................................................



Δεν υπάρχουν σχόλια: