Top 10 maddest superstitions in sport(AP Photo)

Μπορεί να μην χρειάζονται περισσότερο από λίγα δευτερόλεπτα για να καταφέρεις το τέλειο κτύπημα στο γκολφ, να σκοράρεις το καλύτερο γκολ ή να κερδίσεις την πιο γρήγορη κούρσα, ωστόσο πίσω από αυτές τις κορυφαίες αθλητικές στιγμές κρύβονται ολόκληρα χρόνια αφοσίωσης και προπόνησης.
Οι αθλητικές νίκες είναι η αποκορύφωση μίας προσπάθειας που έχει κρατήσει μία ζωή. Και σύμφωνα με πολλούς αθλητές και αθλήτριες, αυτές συχνά κρίνονται από έναν άλλον κρίσιμο παράγοντα.
Το τυχερό τους σορτσάκι.
Ναι, σωστά διαβάσατε, πολύ κορυφαίοι αθλητές συχνά κρίνουν πως δεκαετίες σκληρής προπόνησης είναι άχρηστες εάν εκείνοι έχουν ξεχάσει στο σπίτι το τυχερό τους σορτσάκι ή έχουν ξεχάσει να φιλήσουν το σήμα της ομάδας πριν βγουν από τα αποδυτήρια ή κόψουν τα νύχια πριν από τον τελικό.
Η προκατάληψη είναι ευρύτατα διαδεδομένη στον επαγγελματικό αθλητισμό. Και το θέμα είναι πως τα τυχερά γούρια και τα περίεργα τελετουργικά ίσως και να βοηθούν στην πραγματικότητα.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Κολονίας προχώρησαν σ' ένα πείραμα με δύο ομάδες από ερασιτέχνες παίκτες τους γκολφ. Και από τις δύο ζητήθηκε να προσπαθήσουν να πετύχουν τις τρύπες, όμως σε μία από τις δύο είπαν πως έπαιζε με μία ιδιαίτερα τυχερή μπάλα.
Στο τέλος, οι παίκτες που πίστευαν πως είχαν την τύχη με το μέρος τους, πέτυχαν περισσότερες τρύπες από εκείνους που δεν είχε δωθεί καμία τέτοια «διαβεβαίωση». Δεν είναι η πρώτη έρευνα που υποδεικνύει πως υπάρχει ένας σύνδεσμος ανάμεσα στο να αισθάνεσαι τυχερός και στο να είσαι τυχερός.
Και με αυτό στο μυαλό, ιδού 10 αθλητικές προκαταλήψεις που μπορεί -απλά μπορεί- να έκαναν όλη την διαφορά.