Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Πανελλήνιες 2011: Διαρροή θεμάτων με μαζικό SMS


panelladikes-2011b

Σάλος με διαρροή θεμάτων στις Πανελλήνιες 2011 με αποστολή γραπτών μηνυμάτων. Ποια μαθήματα αφορά η διαρροή θεμάτων;

Το μάθημα εξεταζόταν στις 18 Μαϊου. Στις 9 και μισή το πρωί τα θέματα είχαν αναρτηθεί στο υπουργείο Παιδείας. Μισή ώρα αργότερα φροντιστήριο της Αθήνας έστειλε μαζικό μήνυμα σε 300 μαθητές με τις απαντήσεις των ερωτήσεων (ήταν σε μορφή «σωστό» και «λάθος»).

Μαθητής που εξεταζόταν σε Λύκειο της περιοχής του Γαλατσίου – ήταν ανάμεσα στους 300 που έλαβαν το μήνυμα – ζητησε να πάει τουαλέτα. Είχε πάρει μαζί του το κινητό τηλέφωνο και συνελήφθη επ΄αυτοφόρω από τους εξεταστές και έτσι έγινε γνωστή η διαρροή.

Ερευνάται απο το Υπουργείο Παιδείας το πώς το φροντιστήριο υπέκλεψε τα θέματα και εάν η διαρροή θεμάτων οφείλεται σε «κλοπή» από τους κεντρικούς υπουλογιστές του.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράϊκου, προκειμένου να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών για διαρροή θεμάτων σε μάθημα των Πανελλαδικών Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.

Την εισαγγελία ενημέρωσε ο προϊστάμενος της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛΑΣ, Μανώλης Σφακιανάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό σημειώθηκε σε εξεταστικό κέντρο σε Λύκειο της Αθήνας με μαθητή να συλλαμβάνεται να έχει στο κινητό του τηλέφωνο τις απαντήσεις των θεμάτων.

Για το θέμα δεν υπάρχει μέχρι στιγμής αντίδραση από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο ερευνά με τη σειρά του το γεγονός.


Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/05/panellinies-panelladikes-2011-diarroi-thematon/#ixzz1MvaSBZG9
...................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: