Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Κυπελλούχος Ελλάδας για το 2011 ο Ολυμπιακός VIDEO


Με τον Γιάννη Μπουρούση να είναι το απόλυτο αφεντικό στις δύο ρακέτες, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό με 68-74 , κατακτώντας το ένατο Κύπελλο στην ιστορία του και δεύτερο συνεχόμενο. Μεγάλος σύμμαχος των «ερυθρόλευκων» ο κόσμος του που κέρδισε τη μάχη της εξέδρας. Για τον Ολυμπιακό δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Βασίλης Σπανούλης. MVP του τελικού ο Μίλος Τεόντοσιτς.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 39-37, 53-58, 68-74.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Βασίλη Σπανούλη να είναι εκτός αρχικής πεντάδας του Ολυμπιακού, καθώς ο Λαρισαίος γκαρντ δεν έχει βρει ακόμα αγωνιστικό ρυθμό μετά τον τραυματισμό του. Πρώτο καλάθι του τελικού από το Νίκο Καλάθη και ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι τη συμπλήρωση των 2 λεπτών αγώνα. Εκεί ο Παναθηναϊκός συμπλήρωσε πολύ γρήγορα τα πέντε φάουλ, σημείο που έκρινε κατά πολύ τη πορεία του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε σε όλους του τομείς. Επιθετικά οι περιφερειακοί και ειδικότερα ο Μίλος Τεόντοσιτς, «τάιζε» τον Γιάννη Μπουρούση που δεν είχε αντίπαλο στη ρακέτα. Έτσι η διαφορά άγγιξε τους εννέα πόντους (6-15). Κάπου εκεί πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Πέρασε στο παρκέ Μπατίστ, Περπέρογλου και Νίκολας, βελτιώνοντας την εικόνα της ομάδας του. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλή άμυνα και βρήκε λύσεις στην επίθεση ροκανίζοντας τη διαφορά -έφτασε μέχρι τον πόντο-. Τελικά οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι στο τελευταίο δίλεπτο και η λήξη του δεκαλέπτου τους βρήκε μπροστά με μικρή διαφορά (17-22).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι θεατές ένιωσαν να βλέπουν δύο διαφορετικούς αγώνες. Στο πρώτο μισό ο Ολυμπιακός διατηρούσε το ρυθμό και μια διαφορά ασφαλείας. Ωστόσο οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την απουσία του Γιάννη Μπουρούση και με μπροστάρη τον Μάικ Μπατίστ «έτρεξαν» ένα σερί 9-0 και μείωσαν στον πόντο. Το σερί των πρωταθλητών Ευρώπης «έσπασε» ο πολύ καλός Γιοτάμ Χαλπερίν με δίποντο. Αυτό δεν εμπόδισε τους παίκτες του Παναθηναϊκού να πάρουν προβάδισμα (39-37) με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα μεγάλο τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη αλλά κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση του Ολυμπιακού. Ο διαγωνισμός τριπόντων συνεχίστηκε με τους Μίλος Τεόντοσιτς και Κώστα Πανανικολάου να ευστοχούν. Αυτό ήταν μόνο η αρχή καθώς οι «ερυθρόλευκοι» «έτρεξαν» σερί 12-0 και πήραν το προβάδισμα με 42-49. Ενώ ο ρυθμός του αγώνα ευνοούσε τον Ολυμπιακό, υπήρξε διακοπή στον αγώνα καθώς μετά από κάρφωμα του Μπουρούση, στράβωσε το στεφάνι. Μετά τη διακοπή ο Διαμαντίδης με τρίποντο ψυχολογίας «έσπασε» το «ερυθρόλευκο» σερί.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να βρίσκονται κοντά στο σκορ στα υπόλοιπα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου και η περίοδο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 53-58 . Παίκτης κλειδί του δεκαλέπτου ο Γιάννης Μπουρούσης που μοίραζε τάπες (τέσσερις στον αριθμό) σε όποιον επιχειρούσε να μπει στη ρακέτα.

Φινάλε ακατάλληλο για καρδιακούς στον αγώνα. Στην αρχή του 4ου δεκαλέπτου ο Γιάννης Μπορούσης χρεώθηκε με το τέταρτο φάουλ και έκανε πιο εύκολη τη ζωή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Με τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα (60-59) αλλά ο αγώνας είχε πολύ δρόμο ακόμα. Καλάθι, καλάθι πήγαινε ο αγώνας με τον Μίλος Τεόντοσιτς να βάζει εκπληκτικό τρίποντο ψυχολογίας τέσσαρα λεπτά πριν το τέλος (64-66).

Ένα λεπτό πριν το τέλος ο Σάτο αστόχησε σε τρίποντο ενώ η διαφορά ήταν στο +3 για τον Ολυμπιακό και στην επόμενη φάση ο Μπουρούσης με δύο εύστοχες βολές έκανε το 65-70. Νέο άστοχο τρίποντο των «πράσινων» και επιθετικό φάουλ, έβαλαν ταφόπλακα στα όνειρα των παικτών του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Το τρίποντο του Φώτση για το 68-72 δεν ήταν αρκετό καθώς ο Ολυμπιακός ήταν εύστοχος στη ρώσικη ρουλέτα των ελευθέρων βολών.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χριστοδούλου, Κορομηλάς, Αναστόπουλος

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Καϊμακόγλου 6, Τέπιτς 2, Μάριτς, Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 17, Φώτσης 8 (2), Σάτο 7 (1), Νίκολας, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 17 (3), Βουγιούκας, Καλάθης 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Τεόντοσιτς 18 (2), Γκόρντον 2, Πρίντεζης, Μπουρούσης 13, Κέσελ 4 (1), Ερτσεγκ 2, Μαυροκεφαλίδης 16, Χαλπερίν 9 (1), Γλυνιαδάκης 2, Παπανικολάου 8 (2).

Τα highlights του τελικού και η απονομή του Κυπέλλου



http://eisodos17.blogspot.com/2011/05/2011_16.html
.....................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: