Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Ινδία: Λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου ζευγάρι επειδή άνηκε σε διαφορετική τάξη!


Μέχρι θανάτου λιθοβολήθηκε ένα νιόπαντρο ζευγάρι στην Ινδία επειδή άνηκαν σε διαφορετικές τάξεις. Και τα οκτώ άτομα που σχετίζονται με τη διπλή δολοφονία συνελήφθησαν.Ο Ρατζίβ Βέρμα και η Ρένου Παλ, 20 ετών και οι δύο, ήταν ερωτευμένοι αλλά οι οικογένειές τους δεν ενέκριναν την ένωσή τους επειδή δεν ανήκαν στην ίδια τάξη. Την περασμένη Κυριακή όμως οι δυο νέοι ερωτευμένοι κλέφτηκαν και επέστρεψαν στο ... χωριό τους, το Νάγκλα Χούρου του Ούταρ Πραντές, 24 ώρες αργότερα, αφού προηγουμένως είχαν παντρευτεί.

Στην είσοδο του χωριού τους ανέμενε ένα πλήθος, με επικεφαλής την οικογένεια της κοπέλας, και τους σκότωσαν δια λιθοβολισμού.

Η αστυνομία έχει συλλάβει οκτώ άτομα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών του Ούταρ Πραντές, Μπριτζ Λαλ. "Είναι ντροπή, όμως ακόμη και ένα κοινωνικά και οικονομικά ανεπτυγμένο περιβάλλον υπάρχουν άνθρωποι που βασίζονται στις κάστες και σε ξεπερασμένες κοινωνικές νόρμες για να εμποδίσουν δυο νέους να αγαπηθούν", πρόσθεσε.

Τον Μάρτιο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας ζήτησε από τις κυβερνήσεις των κρατιδίων να αντιμετωπίσουν "χωρίς οίκτο" τα εγκλήματα τιμής. Πρόκειται συνήθως για δολοφονίες που διαπράττουν οι οικογένειες νέων που επιθυμούν να παντρευτούν κάποιο άτομο εκτός της κάστας τους. Πολλές οικογένειες πιστεύουν ότι οι γάμοι αυτοί καταστρέφουν ανεπανόρθωτα την υπόληψή τους.

Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τα εγκλήματα τιμής στην Ινδία. Μια ανεξάρτητη έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα το 2010 ανέφερε ότι κάθε χρόνο, μόνο σε τρία κρατίδια της βόρειας Ινδίας (Χαριάνα, Πουντζάμπ και Ούταρ Πραντές) διαπράττονται 900 δολοφονίες.

http://tosokaki.blogspot.com

http://topeiraxtiri.blogspot.com/2011/05/blog-post_6831.html
..................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: