Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Η «γκρίζα δύναμη» κερδίζει στο Χόλιγουντ

Τα κινηματογραφικά στούντιο διαπιστώνουν με κάποια καθυστέρηση πως το «ώριμο» κοινό δεν είναι εμπορικά αμελητέο

International Herald Tribune

Εδώ και αρκετά χρόνια, επικρατεί η εντύπωση ότι το Χόλιγουντ και οι μεγαλύτερης ηλικίας Αμερικανοί δεν διατηρούν καλές σχέσεις. Οι άνω των 50 ετών δεν είναι καλοί πελάτες των κινηματογράφων· και το Χόλιγουντ, με την εμμονή του στη νεότητα, τους αγνοεί χωρίς τύψεις.

Τον τελευταίο καιρό, όμως, ένα μεγαλύτερο σε ηλικία κοινό έκανε εντυπωσιακή επίδειξη της δύναμής του στα κινηματογραφικά ταμεία. Φιλμ όπως τα «Αληθινό θράσος», «Ο λόγος του βασιλιά», «The Fighter», «Μαύρος κύκνος» –που όλα ήταν παρόντα στη διεκδίκηση των Οσκαρ– σημείωσαν αναπάντεχη εμπορική επιτυχία, στην οποία συνέβαλαν καθοριστικά οι θεατές ώριμης ηλικίας. Στο πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής του, το φιλμ «Ο άγνωστος», μια ταινία δράσης με πρωταγωνιστή τον 58χρονο Λίαμ Νίσον, ήταν πρώτο σε εισπράξεις στις ΗΠΑ, νικώντας μια πολυδιαφημισμένη εφηβική ταινία επιστημονικής φαντασίας. Πάνω από το 50% του κοινού ήταν άνω των 50 ετών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_2_08/05/2011_441180

.............................................................................................................................................................


Δεν υπάρχουν σχόλια: