Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Επετειακή εκδήλωση Ποντίων στο Ντόρτμουντ


Με μία μεγάλη εκδήλωση στο Ντόρτμουντ, θα εορταστούν σήμερα τα 30χρονα δράσης και προσφοράς της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ). Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Ποντίων «Ξενιτέας», του Ντόρτμουντ, είναι....

η πρώτη από τη σειρά επετειακών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα τιμηθεί ο καθηγητής του ΑΠΘ, Κώστας Φωτιάδης, για τη σημαντική και πολυετή προσφορά του στον Ποντιακό Ελληνισμό. Η ΟΣΕΠΕ ιδρύθηκε στη Γερμανία το 1981, ως «Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και Δυτικό Βερολίνο». Το 1994 μετονομάστηκε σε «Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη», καθώς στο δυναμικό της εντάχθηκαν και οι Σύλλογοι Ποντίων Ελβετίας και Βρυξελλών. Το 2004 μέλος της έγινε και ο Σύλλογος Ποντίων Σουηδίας. Από το 1995 η ΟΣΕΠΕ οργανώνει την Ποντιακή Νεολαία στην Ευρώπη, η οποία με τις δραστηριότητές της έχει επιδείξει σπουδαία αποτελέσματα.
Κινητήρια δύναμη των ποντιακών σωματείων και της Ομοσπονδίας είναι πάντοτε η θέληση όλων να αναδεικνύουν το εθελοντικό και κοινωνικό έργο και να πρωτοπορούν σε όσα κάνουν, προβάλλοντας τη δυναμική του Ελληνισμού της Διασποράς, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΟΣΕΠΕ.
agelioforos.gr

http://karditsas.blogspot.com/2011/05/blog-post_3715.html
..............................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: