Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ασθένειες και λάθος διατροφή


Πόσο πλήθος κόσμου παραμένει στην άγνοια ότι η εξασθένηση του οργανισμού εξαρτάται από τα συνηθισμένα λάθη στη διατροφή. Πόσο πολλά είναι τα πρόσωπα που τους βλάπτει λιγότερο το επάγγελμά τους, παρά ο άσκοπος τρόπος της διατροφής τους.
Μαξ Ρούμπνερ – Γερμανός Φυσιολόγος και Υγιεινολόγος

Οι κάτοικοι της χώρας των αιωνόβιων κατοίκων της Αμπχαζίας έχουν ένα γνωμικό - «Αν είσαι άρρωστος – σε τρώνε τα σκουλήκια (βλ. παράσιτα)»

Παράσιτα: Παράσιτα είναι όλοι οι παθογόνοι μικροοργανισμοί - ιοί, μύκητες, βακτηρίδια, χλαμίδια και σκουλήκια, οι οποίοι ζουν εις βάρος του ξενιστή, τρώνε την τροφή του, τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα άλατά του, τη σάρκα, τα όργανά του. Αποβάλλουν περιττώματα και τοξίνες. Ζουν στα έντερα, στο στομάχι, στο αίμα, στο συκώτι, στα πνευμόνια, στα νεφρά, στον εγκέφαλο, στα μάτια, στους μυς, στο δέρμα κ.α. (βλ. Εγκυκλοπαίδεια Δομή).
Υπολογίζεται, ότι στον κόσμο υπάρχουν περίπου 50 χιλιάδες είδη παρασίτων, τα οποία έχουν μέγεθος που ξεκινάει από πολύ μικροσκοπικά και φτάνουν μέχρι και 15 μέτρα.

read more

http://www.ftiaxno.gr/2010/06/blog-post_07.html
..........................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: