Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Ψωμί ελιά και Γουίλιαμ βασιλιά !


Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος
Στη φάση που βρισκόμαστε και εμείς και η χώρα ολάκερη, όχι το γάμο του πρίγκιπα Ουιλιαμ θα παρακολουθούσαμε, αλλά ακόμα και το γάμο του Καραγκιόζη.. Απ ευθείας συνδέσεις για να δούμε τα καπέλα που φορούσαν οι Αγγλίδες! Τι να σας κάνω; Πέσατε και σε εποχή που απαγορεύεται το κυνήγι της μπεκάτσας! Αλλιώς έχω κάτι φίλους που έχουν να δουν πουλί εδώ και καιρό..

Άμα έβλεπαν καμιά τέτοια, θα είχαμε κανένα ατύχημα με καμιά ντουφεκιά σε καμιά επίπεδη τηλεόραση σονι.. Όμως πέσανε με τα μούτρα όλες στο γυαλί! Από τους παρουσιαστές των μεσημεριανών εκπομπών, που και αυτοί θα ονειρεύονταν έναν πρίγκιπα για.. ποικιλία στη Μύκονο, μέχρι κάτι θείες, όλες μικρές και μεγάλες, όλες κολλημένες να δούνε το γάμο!
Ξέρετε,πέρα από δημοκρατικές πεποιθήσεις και δημοκρατικά πολιτεύματα, οι περισσότερες έμειναν με τα παραμύθια της γιαγιάς! Περιμένουν κατά βάθος έναν πρίγκιπα να έρθει να τις πάρει να τις πάει στο παλάτι, να ζήσουν αυτές καλά και εμείς, με τον Παπακωσταντίνου τον Αλογοσκούφη και τα άλλα παιδιά!
Βρε άσε το γάμο και τον πρίγκιπα και κοιτά να φτιάξεις τίποτε να φάμε! Ούτε φωνή ούτε ακρόαση! Όλες περιμένανε να δώσει το φιλί ο Πρίγκιπας στην Κατίνα .. Το φιλί του πρίγκιπα έχει σημασία και ας είναι και φιλί Εγγλέζικο … Φιλί σαν την κουζίνα και την μαγειρική τους … Αλλά είπαμε, πρίγκιπας, στολή, σιρίτια, καπέλα, εκστασιασμός! Θα θυμάστε και την Ελληνική ταινία! Με μια στολή θυρωρού ο Χατζηχρήστος έκανε τον πτέραρχο σε ολόκληρο χωριό! Εμ, δεν θα κάνει και ο Ουίλιαμ με τέτοια λιλια τον εραστή;
Τέλος πάντων. Ο Έλληνας δεν αφήνει το γάμο να πάει για πουρνάρια με τίποτε! Δώστου χλιδή και μεγαλεία και πάρτου το μισθό και βάλτου και έλλειμμα 40% … Αφού κάνω τη σκέψη, μήπως χρειαζόμασταν και εμείς, και η Ελλάδα να έχουμε έναν βασιλιά; Ένα βασιλόπουλο του παραμυθιού; Αλλά μετά από ώριμη σκέψη καταλήγω ότι για την Ελλάδα είναι αρκετός ο Βασιλόπουλος με το κλαρίνο του! Ακόμα καλλίτερα για εμάς τους ηπειρώτες ο Γρήγορης ο Καψάλης! Πάντως εκείνο που έκανε πιο πολύ εντύπωση από το γάμο ήτανε τα καπέλα των Αγγλίδων! Κάτι έπρεπε να έχουν κι αυτές φυσικά, αφού δεν έχουν κάποιο άλλο χάρισμα.. Επίσης εμένα που έκανε εντύπωση και η στολή του Ουίλιαμ! Αφού νομίζω ότι άμα είχα μια τέτοια, όποτε ήταν γιορτή θα την έβαζα στη δουλειά μου, θα κρεμούσα και κατσαβίδια και πένσες επάνω, και θα είχα άλλο κύρος… Είδατε τι κάνει η κρίση; Πως με βλέπεις γιατρέ μου; να πάρω κι άλλο χάπι;

1 σχόλιο:

Γραφεας Πεζικου είπε...

ΠΟΣΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ;ΟΤΑΝ ΤΟ 65% ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ;;ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!