Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Δεν φταίω για τη Σρεμπρένιτσα

Οι Σέρβοι ψάχνουν να βρουν τί συμβαίνει με τον Μλάντιτς, καθώς άλλοτε φέρεται να κάνει πολιτικές δηλώσεις βαρύνουσας σημασίας, κι άλλοτε να ζητάει να φάει φράουλες και να δει τηλεόραση...Ο,τι έγινε στη Σρεμπρένιτσα, έγινε πίσω από την πλάτη μου, εγώ δεν διέταξα καμιά σφαγή, φέρεται να δήλωσε ο Ράτκο Μλάντιτς στον γιο του Ντάρκο, ο οποίος τον επισκέφτηκε στα κρατήρια του Δικαστηρίου Εγκλημάτων Πολέμου, στο Βελιγράδι.
Σε μια ακόμη πολιτική του δήλωση, ο Ράκτο Μλάντιτς, δείχνει να παίρνει θέση έναντι του κατηγορητηρίου του, η οποία ωστόσο, δύσκολα διασκεδάζει τις αμφιβολίες για το κατά πόσον ο πρώην πανίσχυρος σερβοβόσνιος στρατηγός έχει απόλυτη επαφή με την πραγματικότητα.
Ο Ντάρκο Μλάντις, γιός του πρώην στρατιωτικού ηγέτη και κατηγορούμενου για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία, τις τελευταίες ημέρες δίνει στη δημοσιότητα διάφορες δηλώσεις του πατέρα του.
Σήμερα Κυριακή, δήλωσε πως ο πατέρας του, ο οποίος αύριο θα καταθέσει έφεση εναντίον της μεταφοράς του στο δικαστήριο της Χάγης, του είπε πως δεν έδωσε ο ίδιος τη διαταγή για την σφαγή περίπου 7.500 Μουσουλμάνων, ανδρών και αγοριών, το 1995.
Πίσω από την πλάτη μου...
Την εποχή της παντοδυναμίας και λίγο μετά τη σύλληψή του, όταν, μεταξύ άλλων, ζήτησε να φάει φράουλες και να δει τηλεόραση...Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα είναι μια από τις βασικές κατηγορίες εναντίον του 69χρονου σήμερα πρώην στρατηγού ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη, ύστερα από 16 χρόνια στην παρανομία.
Η δήλωση για την Σρεμπρένιτσα έγινε από τον υιό Μλάντιτς, μετά από μια ακόμη επίσκεψη στον πατέρα του, στο κέντρο κράτησης του Δικαστηρίου για Εγκλήματα Πολέμου της Σερβίας.
"Είπε πως ο ίδιος δεν είχε καμιά σχέση με οτιδήποτε συνέβη στη Σρεμπρένιτσα" δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Ντράρκο Μλάντιτς, προσθέτοντας:
"Εσωσε τόσες γυναίκες, παιδιά και μαχητές... Η εντολή του ήταν πρώτα να απομακρυνθούν οι τραυματίες, τα γυναικόπαιδα και μετά οι πολεμιστές. Δεν έχει καμιά σχέση με οποιονδήποτε έκανε οτιδήποτε πίσω από την πλάτη του".

www.ethnos.gr

http://amanpoiare.blogspot.com/2011/05/blog-post_495.html
................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: