Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Μειώσεις σοκ σε μισθούς-συντάξεις μέσα στο καλοκαίρι


euro-psalidi2

Νέες μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αναμένονται το καλοκαίρι. Ποια τα μέτρα που σχεδιάζει η τρόικα;

Το πακέτο των κυριότερων μέτρων για μειώσεις μισθών-συντάξεων, σύμφωνα με τα Νέα, είναι:

- Καθιερώνεται από την 1η Σεπτεµβρίου κλιµακωτή εισφορά ΛΑΦΚΑ 3% έως 10% σε όσους η επικουρική σύνταξη ξεπερνάει τα 300 ευρώ.

- Μειώσεις θα επιβληθούν από την πρωτοχρονιά στις επικουρικές συντάξεις.

- Μέσα σε αυτό το καλοκαίρι μπαίνει νέος αυξηµένος ΛΑΦΚΑ στις κύριες συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.700 ευρώ.

- Δεν θα αλλάξει η εισφορά του 3% για συντάξεις έως 1.700 ευρώ, όμως για συντάξεις από 1.701 ευρώ και πάνω τα ποσοστά παρακράτησης θα πάνε στο 6% από 4% που είναι τώρα και για τις συντάξεις των 3.500 ευρώ η παρακράτηση θα φτάσει στο 14%.

– Επίσης μέσα στο καλοκαίρι όσοι παίρνουν σύνταξη πάνω από 1.700 ευρώ και έχουν συνταξιοδοτηθεί εθελουσίως πριν από τα 60, εκτός από το ΛΑΦΚΑ θα τους επιβληθεί ΚΑΙ παρακράτηση εως και 10%.Μόνες προβλεπόμενες εξαιρέσεις οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις γυναικών, µητέρων κ.ά.

- Αυξάνονται άμεσα οι εισφορές στον ΟΓΑ και στο ΕΤΑΑ.

- Μπαίνουν αυστηρότερα εισοδηµατικά και περιουσιακά κριτήρια για τις παροχές, ακόμα και του ΕΚΑΣ από τον φορέα που θα προκύψει από την συγχώνευση των ΟΕΚ, Εργατικής Εστίας, Παρατηρητήριο Απασχόλησης µε την Επαγγελµατική Κατάρτιση του ΟΑΕ∆.

- Η καταβολή και το ύψος του επιδόµατος ανεργίας από τον ΟΑΕ∆ θα συνδέονται µε τον χρόνο καταβολής εισφορών.

- Αυστηρή τήρηση του πλαφόν των κύριων συντάξεων, που είναι στα 2.775 ευρώ σε ∆ΕΚΟ- τράπεζες.

- Τελειώνει το καθεστώς που οδηγούσε σε καταβολή συντάξεων των 700 ευρώ σε αλλοδαπούς µε 1 χρόνο ασφάλισης στη χώρα µας.

- Τα ασφαλιστικά ταµεία θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις ώστε να εισπράξουν µέρος των συσσωρευµένων οφειλών και ήδη έχουν αποσταλεί 450.000 ατοµικές ειδοποιήσεις σε οφειλέτες.

Δείτε εικόνα live από τη συγκέντρωση Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα και τι είδε το Fimes.gr στους «Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα».


Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/05/meioseis-misthoi-suntaxeis-kalokairi/#ixzz1NUMCspBS
...................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: