Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ένα υποβρύχιο νησί!

Δείτε φωτογραφίες από το πρωτοποριακό υποβρύχιο.


Δείτε φωτογραφίες από το πρωτοποριακό υποβρύχιο.

Ένα διαφορετικό υποβρύχιο σχεδίασαν κορεάτες επιστήμονες, που προορίζεται για δύο μόνο άτομα. Πρόκειται για ένα υποβρύχιο που μπορεί να μετατραπεί σε νησί…



Για την ακρίβεια το ατομικό υποβρύχιο όχημα συνοδεύεται από μια εξέδρα, που η εταιρεία προωθεί ως “νησί”. Το όχημα θα ονομάζεται Ego και σχεδιάζεται από την εταιρεία Raonhaje.

Με το μίνι υποβρύχιο μπορεί κανείς να εξερευνήσει τα μυστικά της θάλασσας, την ώρα που οι φίλοι ή συγγενείς του θα κάνουν ηλιοθεραπεία στην εξέδρα του. Με μια πρώτη ματιά θα μπορούσε κανείς να πει ότι φαντάζει με ένα αναποδογυρισμένο σκάφος από το μέλλον!

Το Ego μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 5 κόμβους με τη βοήθεια προπέλας αλλά και ειδικών μπαταριών. Το σύστημα πλοήγησης έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τα αντίστοιχα συστήματα των αυτοκινήτων, ώστε να είναι πιο λειτουργικό και να μην απαιτείται ειδική άδεια για την οδήγησή του. Τα πρώτα μοντέλα έχουν ήδη παραχθεί και είναι έτοιμα για test drive, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει ήδη την τετραθέσια εκδοχή του.

http://www.forthnet.gr/templates/newsPosting.aspx?p=318850
.................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: