Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ξέρεις πως εκλέγεται η ΕΠΟ;

Η ΕΠΟ, η οποία έχει και το αυτοδιοίκητο, είναι υπεύθυνη, για τις ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, την διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδος, το ταλαίπωρο από όλες τις απόψεις το πρωτάθλημα της Δ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ και φυσικά τις επιτροπές διορισμού διαιτητών για όλα τα πρωταθλήματα. Από τηνΔ΄ ΕΘΝΙΚΗ έως την περιβόητη ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ. Είναι η χρυσή νύφη που όλο θέλουν αλλά δυστυχώς γι αυτούς είναι καπαρωμένη!

Ίσως όλα αυτά να είναι γνωστά στο φίλαθλο κόσμο αλλά εκείνο που δεν ξέρει ο ΕΛΛΗΝΑΣ είναι ο τρόπος που εκλέγεται το Δ.Σ. Αξίζει να το διαβάσετε τον τρόπο εκλογής της. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον και δίνει εξηγήσεις για τα τεκταινόμενα.
  • Στις εκλογές της ΕΠΟ δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι 54 ενώσεις της χώρας. Από κάθε ένωση ψηφίζει υποχρεωτικά ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ένωσης λόγω του εκλογικού συστήματος που επικρατεί και όχι με απόφαση του Δ.Σ της κάθε ένωσης! Δηλαδή το Δ.Σ. της ένωσης δεν μπορεί να ψηφίσει να πάει άλλος! Αν δε ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ αδυνατεί να ψηφίσει ο ίδιος, ακόμη και τότε, ο ίδιος ορίζει τον αντικαταστάτη του, που θα πάει να ψηφίσει!! Επίσης ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΈΝΩΣΗΣ έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος στο 25μελές Δ.Σ. της ΕΠΌ αλλά και στην ΕΝΩΣΗ! Παλιά δεν είχε το δικαίωμα αυτό, τώρα το έχει!!
  • Στις εκλογές υπάρχει, ένα ψηφοδέλτια για ΠΡΟΕΔΡΟ της ΕΠΟ , ένα για το Δ.Σ.
  • Έτσι στο 25μέλες, ο υποψήφιος ΠΡΟΕΔΡΟΣ για την ΕΠΟ, έχει το δικαίωμα να βάλει 25 υποψήφιους από τους ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΏΣΕΩΝ, όποτε οι ψήφοι είναι σίγουροι 100%.Με λίγα λόγια βάζει όσους τον συμφέρει και τους υπόλοιπους μπορεί να τους υποσχεθεί , όμως το κάνει , αντιπροεδρίες, στις επιτροπές ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, κανονισμών και σία. Έτσι η εκλογή είναι σίγουρη και του ίδιου άλλα και των μελών του Δ.Σ.
  • Έτσι οι βλαχοπρόεδροι , όπως τους αποκαλούν στην πιάτσα, βγάζουν την ΕΠΟ.
  • Και πώς να μην το κάνουν; Έχουν τα ταξιδάκια τους με τις ΕΘΝΙΚΕΣ, το ΕΠΟ ΤΟΥΡ να είναι καλά, επιτροπές έμμισθες ,κανένα διορισμό παιδιού, άρχοντες με λίγα λόγια.
  • Έτσι απλά καθαρίζεται η σούπα των εκλογών. Φυσικά αντιπολίτευση δεν υπάρχει. Και φυσικά δεν μετράνε τα κόμματα. Εκεί όλοι είναι ένα για το καλό του ποδοσφαίρου!
  • Επίσης ο ΑΝΤ/ΔΟΣ προέρχεται από την ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ χωρίς εκλογική διαδικασία αλλά με υπόδειξη της ΛΙΓΚΑΣ. Για αυτό τώρα πρότεινε το ΜΠΕΟ . Ο οποίος είναι ΑΝΤΙΠ/ΔΟΣ , χωρίς σχόλια!
  • Έτσι βγαίνει απλά το Δ.Σ της ΕΠΟ με τα γνωστά αποτελέσματα!
Αυτός είναι ο τρόπος που εκλέγεται το Δ.Σ της ΕΠΟ όπου φυσικά έχει το αυτοδιοίκητο!
Υ.Γ. Το εκλογικό μέτρο είναι 50+1! Άντε γεια.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ

http://olympia.gr/2011/05/06/%CE%BE%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%BF/
..................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: