• 700 γρ. κοτοµπουκιές από στήθος ή ξεκοκαλισµένα µπουτάκια κοµµένα στα δύο
• 100 γρ. γαλέτα τριµµένη
• 100 γρ. παρµεζάνα τριµµένη
• ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
• 1½ κ.τ.γ. µουστάρδα
• χυµό από 1 λεµόνι
• 1 κ.τ.γ. ξύσµα λεµονιού
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Αλατοπιπερώνετε τις κοτοµπουκιές και τις αφήνετε για µία ώρα στο ψυγείο. Σε ένα µπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο και το χυµό λεµονιού µαζί µε τη µουστάρδα και τα ανακατεύετε πολύ καλά.
2. Σε ένα δεύτερο µπολ ανακατεύετε τη γαλέτα µε την παρµεζάνα και το ξύσµα λεµονιού.
3. Βγάζετε τις κοτοµπουκιές από το ψυγείο και τις περνάτε πρώτα από το µείγµα ελαιόλαδου και µουστάρδας και έπειτα από το µείγµα γαλέτας και παρµεζάνας.
4. Παίρνετε ένα ταψί ρηχό, το στρώνετε µε λαδόκολλα και τοποθετείτε προσεκτικά τις µπουκιές τη µία δίπλα στην άλλη, χωρίς όµως να ακουµπάνε µεταξύ τους. Τις αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει η κρούστα και τις ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180 βαθµούς για 20 λεπτά περίπου και µέχρι να ροδίσουν.
355 θερµίδες
Της Μυρσίνης Λαµπράκη
http://olagiatingunaika.blogspot.com/2010/12/blog-post_3053.html
.......................................................................................................................................................................................................................
1 σχόλιο:
μμμμμ τελειοοοο :)
Δημοσίευση σχολίου