Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Καθαρισμός χαλιών

Μπορεί ο καιρός να μας έκανε κάποιες "τσιριμόνιες" αλλά το καλοκαιράκι μας πλησιάζει με δειλά βηματάκια και αυτές τις μέρες όλες μας έχουμε υπόψη μας να ξεστρώσουμε τα χαλιά μας!!
Το θέμα δεν είναι,όμως,τόσο απλό,γιατί τα χαλάκια δεν φτάνει μόνο να τα μαζέψουμε,αλλά πρέπει να τα καθαρίσουμε και μετά να τα αποθηκεύσουμε για να τα ξαναστρώσουμε πάλι τον ερχόμενο χειμώνα!!!
Η πιο απλή και ξεκούραστη λύση είναι να τα δώσουμε σε κάποιο καθαριστήριο που θα μας τα πλύνει και θα μας τα αποθηκεύσει σε δικό του μέρος κι όταν τα ξαναχρειστούμε θα μας τα φέρουνε στο σπίτι μας!!
Αυτό,όμως,κοστίζει αρκετά και πολλές από εμάς,σκεφτόμαστε φέτος να προσπαθήσουμε να τα καθαρίσουμε μόνες μας!!
Όσες έχουν μέρος για να τα πλύνουν,μια αυλή,μια μεγάλη βεράντα ή μια ωραία ταράτσα είναι τυχερές και θα πλύνουν τα χαλάκια τους με μπόλικο τρεχούμενο νερό και θα τα κάνουν καινούρια!!
Όσες,όμως,είναι σε διαμέρισμα τα πράγματα δυσκολεύουν,αλλά λύσεις υπάρχουν!!!!!!!


Καθαριστικά συνθετικών χαλιών.
Βουτήξτε ένα λευκό καθαρό πανί σε ένα από τα παρακάτω διαλύματα και σκουπίστε τους λεκέδες που βρίσκονται πάνω στο χαλί. Προσοχή: Μην τα ρίχνετε απευθείας πάνω στο χαλί!

Διάλυμα απορρυπαντικού: Ανακατέψτε 1/4 κουταλάκι του γλυκού διάφανο απορρυπαντικό πιάτων σε μια κούπα με χλιαρό νερό.
Διάλυμα ξυδιού: Ανακατέψτε 1/2 της κούπας λευκού ξυδιού με μία κούπα νερό


Καθαριστικά χαλιών φυσικών ινών
Γεμίστε με τα παρακάτω διαλύματα μπουκάλια με σπρέι και ψεκάστε τους λεκέδες.

Διάλυμα απορρυπαντικού: Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού διάφανο απορρυπαντικό πιάτων σε μια κούπα με χλιαρό νερό.
Διάλυμα ξυδιού: Ανακατέψτε 1/4 της κούπας λευκού ξυδιού με 1/4 της κούπας νερό
Διάλυμα αμμωνίας: Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού αμμωνίας με 1/2 κούπα χλιαρό νερό.
Επίσης,μπορείτε να προμηθευτείτε ένα καθαριστικό ειδικό για χαλιά που κυκλοφορούν στα super market και να ακολουθήσετε τις οδηγίες χρήσης!
Πριν καθαρίσετε τα χαλιά σας,σκουπίστε τα πάρα πολύ καλά με την ηλεκτρική σκούπα.κι αν έχετε τη δυνατότητα κρεμάστε τα απ' τα κάγκελα και χτυπήστε τα για να φύγει όλη η σκόνη που έχει φωλιάσει μέσα στις ίνες και να αεριστούν καλά!

Όταν έρθει η ώρα της αποθήκευσης,σιγουρευθείτε πως δεν υπάρχει ίχνος υγρασίας στο χαλί και τυλίξτε τα προς τη φορά του πέλους.
Τοποθετείστε τα μέσα σε υφασμάτινες θήκες και φροντίστε να βάλετε μάσα μια ναφθαλίνη ή καμφορά.(μέσα στις πλαστικές θήκες τα χαλιά δεν αναπνέουν)


http://ricoko.blogspot.com/2011/05/blog-post_8218.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Ricoko+%28RICOKO%29
.....................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: