Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Επικίνδυνες οι δίαιτες γρήγορης απώλειας βάρους


Ναι στις αλλαγές στον τρόπο ζωής των παχύσαρκων ατόμων, οι οποίες αλλαγές μπορεί να είναι και επιβεβλημένες για την υγεία τους, όχι όμως στις δίαιτες γρήγορης απώλειας βάρους, καθώς όπως έχει αποδειχθεί πρόκειται για «επικίνδυνες μεθόδους», υπογραμμίζουν οι ειδικοί, με αφορμή την αυριανή (21 Μαϊου) Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Παχυσαρκία, η οποία φέτος έχει ως σύνθημα: «Σταματήστε τις δίαιτες γιο-γιο».
Η παχυσαρκία έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως ως μία από τις πιο επικίνδυνες και σοβαρές ασθένειες του 21ου αιώνα, και έχει πάρει επιδημικές διαστάσεις, αφού ένας στους δύο Ευρωπαίους είναι υπέρβαρος.
Η νοσογόνος παχυσαρκία πλήττει άμεσα και την Ελλάδα, καθώς 22,5% του πληθυσμού (18,2% των γυναικών και 26% των ανδρών) είναι παχύσαρκοι και 35,2% (30% των γυναικών και περισσότερο από το 40% των ανδρών) υπέρβαροι, ενώ η Ελλάδα θεωρείται από τις χώρες της Ευρώπης με τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας.


......................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: